Všade navôkol je všetko krásne zelené, rozkvitnuté a letné obdobie si nesie v sebe krásne čaro prírody. Príroda krásne rozvoniava a kvitne do farebných šiat. Jar a leto, si vždy spájam s neuveriteľnou farebnosťou všetkého ovocia a zeleniny. Tvorenie receptov a pečenie koláčikov je viac farebnejšie a sviežejšie. Tentokrát som zvolila pre svoj recept, krásne červené a šťavnaté jahody. No kto by ich nemal rád? Čerstvé jahody a horká tmavá čokoláda, je pre mňa dokonalým spojením chutí a vône. Ľahkosť cesta v spojení s krémom, jahôd a čokolády, zanechá vo vás krásny chuťový zážitok. Vyskúšajte opäť moju ďalšiu sladkú inšpiráciu a užite si každý kúsok koláčika.
◾ Sleduj Silviiné recepty aj na jej Instagrame
kollarovasilvia
Postup
Bielka so štipkou soli vyšľaháme do tuha, postupne pridáme citrónovú šťavu a brezový cukor. Mixujeme dovtedy, pokiaľ nebudete cítiť spomedzi prsty cukor. Ja si pomáham kuchynským robotom. Do cesta opatrne vmiešame tmavé kakao a vlašské orechy. Vezmeme si dva papiere na pečenie a podľa 18 cm okrúhlej formy na pečenie, si obkreslíme tri kruhy. Cesto rozdelíme rovnomerne do kruhu a mierne uhladíme dookola. Dáme piecť na 180 °C, 18 - 20 minút. Necháme úplne vychladnúť. Papier na pečenie opatrne prevrátime a jemne odstránime z korpusov. Všetko robíme pomaličky a papier na pečenie sa krásne dá stiahnuť dole. Vymiešame si krém z mascarpone, tvarohu a rozpustenej čokolády nad parou. Čokoládu trošku necháme vychladnúť a krém vymiešame do hladka. Ja som použila čokoládu na varenie, má hustejšiu konzistenciu a žiaden iný cukor už nie je potrebný pridať. Na každý plát korpusu nanesieme trochu krému, nezabudnúť natrieť aj na vrchný plát. Dáme stuhnúť a schladiť do chladničky, približne 4 hodiny. Na vrch koláčika si opäť rozpustíme čokoládu nad parou aj s trochou kokosového oleja. Rozotrieme na vrch krému a aj po bokoch koláčika. Nakoniec pridáme čerstvé rozkrojené jahody po celom vrchu a prilepíme ich aj na čokoládu po bokoch. Dáme opäť stuhnúť na niekoľko hodín do chladničky, alebo celú noc. Kombinácia chutí čerstvých jahôd a čokolády je vždy neopísateľná. Ak použijete horkú čokoládu na vrch koláčika, miesto kokosového oleja pridajte trochu kokosovej smotany. Čokoláda na varenie má hustejšiu konzistenciu a preto poleva bola hustá.
S láskou k pečeniu
Silvia Kollárová
05.06.2021