Eshop - Wineshop
Kontakty

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
1

On-line donáška




 


Recepty na Gastromenu.sk

Čokoládovo mätový dezert

Silvia Kollárová
Myslím si, že je ešte stále čas si nazbierať čerstvú mätu a upiecť si skvelý, jednoduchý dezert. Čokoláda a mäta je dokonalé spojenie chutí a vône. Pamätám si ešte z detstva na cukríky s mätou, obalené v lahodnej sladkej čokoláde :-). Kto by ich nemal rád? Dokázala som zjesť aj celý balík za pár minút. Určite aj vy spomínate na vaše obľúbené cukríky alebo čokolády z detstva, ktoré zanechali vo vás krásne a sladké spomienky. Verím, že po upečení tohto skvelého dezertu s chuťou mäty a čokolády, budete takisto očarení.

◾ Sleduj Silviiné recepty aj na jej Instagrame kollarovasilvia

Suroviny

•  Korpus: • 50 g. kvalitného masla • 1 ks. vajíčko •  1 a 1/2 lyžice karobového prášku (náhrada kakao) • 100 g. ovsenej múky bez lepku •  Plnka: • 300 g. 82% kvalitnej horkej čokolády • 110 g. kvalitného masla • 150 ml. mandľovej smotany • 2 hrsti čerstvej mäty • 3 ks. vajíčka • 1 lyžice brezového cukru (nemusí byť) •  pistácie
Recept Čokoládovo mätový dezert na Gastromenu.sk

Postup

Zo surovín na korpus vypracujeme cesto, maslo by malo byť izbovej teploty. S vajíčkom ho riadne vymiešame a z ostatných surovín vypracujeme rukami cesto. Vložíme na 20 - 25 minút do mrazáku aby riadne stuhlo. Cesto nastrúhame na dno chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie. Trochu ho uhladíme rukami aby nám vznikol korpus. Na plnku si rozpustíme nad parou kvalitnú horkú čokoládu aj s maslom. Odložíme nabok a do mierne vychladnutej čokolády primiešame mandľovú smotanu. Medzi tým, si pripravíme čo najviac natrhanej mäty. Ja som použila rôzne druhy mäty, hlavne aby jej bolo čo najviac. Lístky obtrháme, umyjeme a zmixujeme spolu s vajíčkami. Primiešame k čokoládovej plnke a vlejeme na korpus. Ak máte radi sladšie, pridajte si ešte brezový cukor do plnky. Ja si naopak zase vychutnávam tú horkú chuť čokolády. Dáme piecť na 180 °C, 30 minút. Necháme vychladnúť v chladničke aspoň dve hodiny a potom môžete konzumovať. Opatrne dezert krájame, čokoláda zostane krásne krémová. Ak necháte čokoládový dezert do rána v chladničke, v tom prípade viac stuhne. Vrch si môžete posypať kakaom alebo karobovým práškom a pridať rozdrvené pistácie. Dokonalá kombinácia chutí s mätou a horkou čokoládou.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová
05.10.2020

Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Aj v tomto roku 2021 bude mojim dezertom kraľovať voňavá a hodvábne hladká čokoláda. Už som začala s experimentami, nakúpila nové pomôcky aj ingrediencie a postupne vám budem novinky...
12.01.2021
95,6 tis


Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
11.01.2021
870,5 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
05.01.2021
3507,1 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
05.01.2021
4297 tis

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Neváhaj si objednať od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk. Pri každej objednávke dostávaš kredit, s ktorým ušetríš 3%. Tešíme sa na tvoju objednávku...
31.10.2020
1956,8 tis