Eshop - Wineshop
Kontakty

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
1
2

On-line donáška




 


Recepty na Gastromenu.sk

Čokoládový koláč s chuťou pomaranča (bez lepku, bez laktózy, bez múky)

Silvia Kollárová
Dokonalá kombinácia čokoláda a pomaranč, čo poviete? Tá úžasná vôňa pri varení čokolády a v spojení so šťavou z pomaranča, dokonalý gastronomický zážitok :-) Ako dieťa som milovala asi všetku čokoládu na svete:-) Pamätáte si tú rozprávku, kde chlapec vyhral poukaz do čokoládovej továrne? Toľké množstvo čokolády, tá úžasná atmosféra a výroba všemožných čokoládových cukroviniek. Zakaždým sa rada vrátim do detských čias a pozriem si túto úžasnú rozprávku s množstvom energie. Ponorím sa do svojej mysle a predstavujem si tie najkrajšie zážitky pri ochutnaní každej cukrovinky z čokolády. Dnes, síce čokoláda nie je mojím každodenným kamarátom, ale o to viac milujem z nej piecť úžasné a chutné koláče.
Verím, že opäť vyskúšate môj čokoládový recept a vychutnáte si tú úžasnú chuť a vôňu v spojení horkej čokolády a pomarančov.

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

◾ A prečítaj si aj blog, kde sme položili Silvii 20 otázok. Si zvedavý? Tak klikni na tento odkaz ⬇

Udržiavam svoje telo, vnútro a myseľ v rovnováhe Jing a Jang

Ďakujeme Silvii Kollárovej
Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 4 vajíčka • 2 ks. pomarančov • 1 lyžica kokosového cukru • 300 g. 82% kvalitnej horkej čokolády • 3 lyžice mletých lieskových orechov (zbavených šupiek) •  1 - 2 lyžice paleo múky z bambusových vlákien (náhrada: 2 pl ovsenej múky bez lepku)
Recept Čokoládový koláč s chuťou pomaranča (bez lepku, bez laktózy, bez múky) na Gastromenu.sk

Postup

Vajíčka si oddelíme a žĺtka vymiešame s kokosovým cukrom do peny. Pridáme šťavu z dvoch pomarančov a nastrúhanú kôru z jedného pomaranča. Kvalitnú horkú čokoládu si rozpustíme nad parou, necháme chvíľu vychladnúť a opatrne primiešame k vajíčkam. Postupne pridáme mleté lieskové orechy, paleo múku a pár ešte rozdrvených lieskových orechov primiešame k cestu. Lieskové orechy, by mali byť zbavené šupky a trochu opražené. Takisto paleo bambusovú múku tzv. nemúku, môžete nahradiť svojou obľúbenou múkou. Nakoniec do cesta primiešame zľahka vyšľahané bielka so štipkou soli. Cesto vlejeme do 18 cm formy vystlanej papierom na pečenie. Môžete použiť aj väčšiu formu, koláčik bude ale nižší. Dáme piecť na 180 °C, 30 minút. Koláčik necháme úplne vychladnúť a až potom vyberieme opatrne z formy. Je celý čokoládový a voňavý s nádychom pomaranča, dokonalá kombinácia.

S láskou k pečeniu Silvia Kolárová

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
17.01.2021
4320,4 tis


Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Aj v tomto roku 2021 bude mojim dezertom kraľovať voňavá a hodvábne hladká čokoláda. Už som začala s experimentami, nakúpila nové pomôcky aj ingrediencie a postupne vám budem novinky...
12.01.2021
122,3 tis

Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
11.01.2021
884,5 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
05.01.2021
3533,6 tis

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Neváhaj si objednať od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk. Pri každej objednávke dostávaš kredit, s ktorým ušetríš 3%. Tešíme sa na tvoju objednávku...
31.10.2020
1972,4 tis