TOP ponuka

Trnava
2

Denné menu

Obedové menu

Trnava
8

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Čokoládový koláč s chuťou pomaranča (bez lepku, bez laktózy, bez múky)

Silvia Kollárová
Dokonalá kombinácia čokoláda a pomaranč, čo poviete? Tá úžasná vôňa pri varení čokolády a v spojení so šťavou z pomaranča, dokonalý gastronomický zážitok :-) Ako dieťa som milovala asi všetku čokoládu na svete:-) Pamätáte si tú rozprávku, kde chlapec vyhral poukaz do čokoládovej továrne? Toľké množstvo čokolády, tá úžasná atmosféra a výroba všemožných čokoládových cukroviniek. Zakaždým sa rada vrátim do detských čias a pozriem si túto úžasnú rozprávku s množstvom energie. Ponorím sa do svojej mysle a predstavujem si tie najkrajšie zážitky pri ochutnaní každej cukrovinky z čokolády. Dnes, síce čokoláda nie je mojím každodenným kamarátom, ale o to viac milujem z nej piecť úžasné a chutné koláče.
Verím, že opäť vyskúšate môj čokoládový recept a vychutnáte si tú úžasnú chuť a vôňu v spojení horkej čokolády a pomarančov.

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

◾ A prečítaj si aj blog, kde sme položili Silvii 20 otázok. Si zvedavý? Tak klikni na tento odkaz ⬇

Udržiavam svoje telo, vnútro a myseľ v rovnováhe Jing a Jang

Ďakujeme Silvii Kollárovej
Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 4 vajíčka • 2 ks. pomarančov • 1 lyžica kokosového cukru • 300 g. 82% kvalitnej horkej čokolády • 3 lyžice mletých lieskových orechov (zbavených šupiek) •  1 - 2 lyžice paleo múky z bambusových vlákien (náhrada: 2 pl ovsenej múky bez lepku)
Recept Čokoládový koláč s chuťou pomaranča (bez lepku, bez laktózy, bez múky) na Gastromenu.sk

Postup

Vajíčka si oddelíme a žĺtka vymiešame s kokosovým cukrom do peny. Pridáme šťavu z dvoch pomarančov a nastrúhanú kôru z jedného pomaranča. Kvalitnú horkú čokoládu si rozpustíme nad parou, necháme chvíľu vychladnúť a opatrne primiešame k vajíčkam. Postupne pridáme mleté lieskové orechy, paleo múku a pár ešte rozdrvených lieskových orechov primiešame k cestu. Lieskové orechy, by mali byť zbavené šupky a trochu opražené. Takisto paleo bambusovú múku tzv. nemúku, môžete nahradiť svojou obľúbenou múkou. Nakoniec do cesta primiešame zľahka vyšľahané bielka so štipkou soli. Cesto vlejeme do 18 cm formy vystlanej papierom na pečenie. Môžete použiť aj väčšiu formu, koláčik bude ale nižší. Dáme piecť na 180 °C, 30 minút. Koláčik necháme úplne vychladnúť a až potom vyberieme opatrne z formy. Je celý čokoládový a voňavý s nádychom pomaranča, dokonalá kombinácia.

S láskou k pečeniu Silvia Kolárová

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
25.03.2024
26,2 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
DONÁŠKA: 0950 332 332 Prajeme Vám dobrú chuť...
01.03.2024
17,3 M