Denné menu

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Frittata

Martin Záhumenský
Po pravde, Frittata je veľmi vďačné jedlo. Keďže často rád, si poupratujem v chladničke a tým naplním túto panvicu, tak zabránim zbytočnému plytvaniu potravín. Varte hlavne srdcom a s jednou radou k tomu, naučte tento jednoduchý pokrm vašu drahú / drahého, nech to máte minimálne každú nedeľu pekne do postele :-)

Sleduj Martina Záhumenskéhona Instagrame.

Suroviny na 2 porcie

• 4 ks. vajíčka • 6 ks. cherry paradajky (mix) • 1 strúčik cesnaku •  polovica väčšej papriky •  polovica červenej cibule •  olivový olej •  kúsok masla •  Pecorino alebo parmezán podľa chuti •  čili (kto chcete, spravte si ju pikantnú) •  morská soľ •  čierne korenie
Recept Frittata na Gastromenu.sk

Postup

Zohrejete rúru na 200 °C. Na panvici si na olivovom oleji opečte cesnak, čili, cibuľu, papriku a na koniec prepolené paradajky. Ak máte po ruke nejakú tvrdú bylinku ako tymián alebo rozmarín, šup ju do panvice. Pridajte maslo, zeleninu si rovnomerne rozložte. Vidličkou si jemne rozšľahajte vajíčka a dochuťte soľou a korením. Zasypte postrúhaným syrom a vložte do rozohriatej rúry. Pozor, len aby panvica bola celá z kovu aby ste predošli nehode s páliacou sa umelohmotnou rúčkou. Nechajte nech sa vajíčka pekne nadýchajú pár minút a Frittata je hotová. Dozdobte si ju tým, čo máte po ruke. Napríklad bazalkou alebo petržlenovou vňaťou. Ja som ešte odtrhol zo záhrady cuketový kvet.

Dobrú chuť, váš Martin Záhumenský
14.01.2021