Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Gaštanové srdce s malinami (bez lepku, bez laktózy)

Silvia Kollárová
"Vo vzduchu je cítiť jesenné obdobie. Všetko v prírode sa premieňa do farebnej krásy a šuchotu lístia." Milujem tento jesenný čas tráviť čo najviac v objatí lesa a stromov, objavovať krásu prírody. Gaštany sú nenahraditeľnou súčasťou jesenných chladných dní. Zbožňujem ich vôňu a keď nepatrne padajú z korún gaštanových stromov a lístia na zem. Veľakrát si spomínam na detské časy, ako sme ako deti behali po lese, hľadali a s radosťou zbierali popadané gaštany schované medzi farebnými listami na zemi. Toľko detskej radosti a smiechu bolo všade naokolo počuť a naše hlasy prenikali do tajov lesa a prírody. Ten šuchot lístia, ktorý cítite pri každom kroku a tie úžasné farby v korunách stromov sú priam fascinujúce. Ako vnímate jesenné obdobie? Čo je vo vašich vysnívaných predstavách? Možno aj takýto skvelý gaštanový koláčik, ako veľké srdce z poskladaných gaštanov. Gaštanové srdce som piekla malému drobcovi, ktorý oslávil jeden šťastný narodeninový rôčik. Snažila som sa aby bol koláčik čo najzdravšou variantou pre malého drobca a mohol si vychutnať kúsok koláčika v jeho narodeninový deň. Chuť gaštanov v spojení malín je dokonalá kombinácia, ktorú si s každým kúskom koláčika vychutnáte a zažijete v predstavách nádherné jesenné obdobie s kopou farebnosti vo vašej mysli.

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 5 vajíčok • 2 lyžice kokosového cukru • 2 lyžice bio kakaa s nízkym obsahom tuku a cukru • 4 lyžice kokosového oleja •  1 - 2 lyžičky mixu korenia do múčnikov (škorica, badián, zázvor, pomarančová a citrónová kôra) • 1 lyžička jedlej sódy • 1 šálka (250 ml.) kokosového mlieka • 150 g. ovsenej múky bez lepku • 60 g. ryžovej múky •  1 a 1/2 šálky rozdrvených uvarených čerstvých gaštanov • 100 g. čerstvých malín •  lyofilizované maliny
Recept Gaštanové srdce s malinami (bez lepku, bez laktózy) na Gastromenu.sk

Postup

Najprv si uvaríme čerstvé gaštany a vydlabeme z nich vnútro, približne 500 - 600 g. Vajíčka si oddelíme a žĺtka s cukrom vymiešame do penista. Postupne pridáme kokosové mlieko a ostatné suché suroviny, vymiešame s mixérom cesto. Rozdrvené gaštany si s trochou kokosového mlieka zmixujeme na pyré (pridávame po lyžiciach). Zmixované gaštanové pyré primiešame do cesta, môžete pridať aj 3 až 4 polievkové lyžice rozdrvených gaštanov. Nakoniec zľahka vmiešame bielka, vyšľahané so štipkou soli a 100 g čerstvých malín. Cesto vlejeme do srdcovej formy, takisto môžete použiť aj klasickú okrúhlu 23 cm formu. Dáme piecť na 180 °C, 35 minút. Na ozdobu koláčika som použila lyofilizované maliny, zmixované na prach. Cez sitko som poprášila celý koláčik a z tvarohu, mascarpone s troškou vanilky som ozdobila polovicu koláčika. Ostatnú polovicu koláčika môžete ozdobiť čerstvými malinami.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová