Eshop - Wineshop
Kontakty

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
1

On-line donáška




 


Recepty na Gastromenu.sk

Grilovaný losos so špenátovo brokolicovou pohánkou a citrónovo vínovou redukciou

Michal Kulik
Je tu leto a to si pýta ľahké jedlo. Ideálnym kandidátom je samozrejme ryba. Losos v podaní šéfkuchára Michala Kulika je vhodný do tohoto horúceho obdobia. Samozrejme lososa máme radi a doporučujeme ho jesť v akomkoľvek ročnom období.

"Tento recept je veľmi rýchly a nenáročný na prípravu a hlavne je veľmi chutný" - to už odkazuje Michal Kulik a pozýva vás do Hotela Senec**** na Slnečných jazerách v Senci.

Recept patrí do kampane Var s nami s profi kuchármi, ktorej cieľom je zdravo poradiť a inšpirovať ľudí, čo si doma navariť. Na sociálnych sieťach pod označením #varsnamisprofikucharmi

Suroviny na 10 porcií

• 10 ks. lososa • 0,5 kg. pohánky • 100 g. listového špenátu • 150 g. brokolice • 4 ks. citrónov • 3 dl. bieleho vína •  cukor •  soľ, korenie •  maslo •  olej •  zeleninový vývar
Recept Grilovaný losos so špenátovo brokolicovou pohánkou a citrónovo vínovou redukciou na Gastromenu.sk

Postup

Lososa si utrieme a dochutíme soľou a korením. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Ten kto má celý veľký filet, tak nech si stiahne kožu. Lososa treba ešte utrieť od zbytkov šupín. Oddelíme podbrušnú časť, ktorú neskôr vieme využiť na nejaké rizotko, alebo len tak na grilované kúsky lososa k šalátu. Na panvicu si dáme olej a necháme ho zohriať. Na rozpálený olej položíme lososa časťou, na ktorej je koža. Keď je losos už do zlatista opečený, tak ho otočíme a necháme cca 1 minútu na druhej strane dopiecť. Potom pridáme trochu masla a môžeme odstaviť. Ono tým teplom dôjde a losos bude krásne šťavnatý.

Pohánku si uvaríme do mäkka v osolenej vode. Špenátové listy si len zblanžírujeme v horúcej vode. Tak isto brokolicu. Následne ju posekáme na menšie kúsky a zamiešame do pohánky. Pridáme aj maslo, a celé dochutíme.

Na panvicu sa dáme rozpustiť maslo pridáme cukor. Ten nám pekne skaramelizuje, potom podlejeme vínom a pridáme citrónovú šťavu. Dochutíme podľa potreby a redukujeme. Keď bude všetko spojené a omáčka bude mať krásnu konzistenciu, môžeme ju odstaviť. Hotovo a môžeme servírovať.

Dobrú chuť praje Michal Kulik
12.07.2020

Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Aj v tomto roku 2021 bude mojim dezertom kraľovať voňavá a hodvábne hladká čokoláda. Už som začala s experimentami, nakúpila nové pomôcky aj ingrediencie a postupne vám budem novinky...
12.01.2021
96,4 tis


Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
11.01.2021
871 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
05.01.2021
3507,9 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
05.01.2021
4297,7 tis

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Neváhaj si objednať od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk. Pri každej objednávke dostávaš kredit, s ktorým ušetríš 3%. Tešíme sa na tvoju objednávku...
31.10.2020
1957,5 tis