Eshop - Wineshop
Kontakty

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
1

On-line donáška




 


Recepty na Gastromenu.sk

Hokkaido jahoda cheesecake (bez lepku, bez cukru)

Silvia Kollárová
Čo poviete na kombináciu hokkaido tekvice a sladkých jahôd? Priznám sa, vyskúšala som túto zaujímavú kombináciu prvý raz a vôbec ma nesklamala. Hokkaido tekvica je ideálna aj na výrobu lahodného krému s bazalkou a strúhaným syrom na vrchu. Milujem tento úžasný, hustý krém plný chutí a určite kto má rád tekvicu, neodolá takémuto lahodnému zážitku. Hokkaido tekvica má sladkastú chuť a v kombinácii s jahodami a syru riccota bez pridania cukru, je koláčik neuveriteľne svieži a sladký. Niekedy si uvedomím ako ľahko sa dá žiť aj bez cukru. Chcem vás inšpirovať mojimi zdravšími receptami a naučiť vás piecť chutné koláčiky bez pridania cukru. Naše životy budú tým hodnotnejšie, zdravšie a kvalitnejšie. Mojou veľkou vášňou je kombinovať v pečení rôzne chute surovín a zapojiť tým moju kreativitu natoľko, aby vám moje recepty prinášali pôžitok a radosť.

◾ Ďalší recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Team Gastromenu.sk

Suroviny

•  Korpus: • 1 banán •  1/2 šálky ovsených vločiek bez lepku •  80 - 100g. ovsenej múky bez lepku • 1 lyžica bio kakaa s nízkym obsahom tuku a cukru •  Plnka: •  1/2 menšej tekvice hokkaido • 200 g. syru riccota • 2 vajíčka •  Vrch: • 300 g. jahôd •  Agar želatíny
Recept Hokkaido jahoda cheesecake (bez lepku, bez cukru) na Gastromenu.sk

Postup

Banán roztlačíme vidličkou úplne na kašu, pridáme jemné ovsené vločky, ostatné suroviny a vypracujeme rukami cesto. Cesto treba vyvaľkať na tenko a potom natlačiť do 18 cm formy, vystlanej papierom na pečenie. Polovicu hokkaido tekvice upečieme a potom rozmixujeme na pyré. Pridáme riccotu, vajíčka a vymiešame plnku. Plnku vlejeme na korpus a dáme piecť na 180 °C, 30 - 35 minút. Nakoniec umyjeme jahody, nakrájame ich na menšie kúsky, podlejeme trochou vody a dáme variť na miernom ohni do zmäknutia. Pridáme želatínu Agar a miešame až do zhustnutia. Plnku vlejeme na vrch koláčika a dáme schladiť do chladničky. Opäť zdravá varianta koláčika bez potrebného pridania cukru. Banán v korpuse, hokkaido tekvica a jahody sú dosť sladké na dokonalé spojenie všetkých chutí.

S láskou Silvia Kollárová

Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Aj v tomto roku 2021 bude mojim dezertom kraľovať voňavá a hodvábne hladká čokoláda. Už som začala s experimentami, nakúpila nové pomôcky aj ingrediencie a postupne vám budem novinky...
12.01.2021
95,5 tis


Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
11.01.2021
870,4 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
05.01.2021
3507 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
05.01.2021
4296,9 tis

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Neváhaj si objednať od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk. Pri každej objednávke dostávaš kredit, s ktorým ušetríš 3%. Tešíme sa na tvoju objednávku...
31.10.2020
1956,7 tis