Čo tak niečo vytvoriť kreatívne z jabĺčok :-)? Trebárs aj takéto jednoduché srdce bez cukru a sladené opäť iba ovocím. Milujem piecť koláče, ktoré sú zdravšou variantou a chutia tak skvele aj bez pridania cukru. Ak nemáte k dispozícii formu srdiečka, môžete si koláčik upiecť aj v okrúhlej forme. Toto krásne jablkové zdravé srdce, bude určite chutiť aj menším detičkám. Koláčik je vďaka jabĺčkam šťavnatý a krásne voňavý. Vyskúšajte a neváhajte upiecť môj ďalší skvelý zdravý recept.
◾ Sleduj Instagram
Silvii Kollárovej
Ďakujeme
Silvii Kollárovej za recept - Gastromenu.sk
Postup
Jablká si ošúpeme, sparíme alebo uvaríme do mäkka. Rozmixujeme na pyré. Pridáme postupne vajíčka, maslo a ostatné suché suroviny. Vymiešame hladké cesto. Nakoniec zľahka primiešame sušené brusnice, ktoré sme si vopred sparili. Ak nemáte k dispozícii zloženie takéhoto bio korenia, môžete použiť aj samostatné korenie a nastrúhať čerstvú pomarančovú, citrónovú kôru. Cesto vlejeme do srdcovej formy, ktorú si vopred vymažeme olejom a trochou múky. Môžete použiť aj inú formu na pečenie. Vrch koláča ozdobíme jablkami, ktoré si nakrájame na mesiačiky, alebo si môžete vytvoriť z jabĺčok ružičky. Ak chcete tvoriť ružičky, musíte si nakrájať jablko na mesiačiky, spariť do mäkka a potom zrolovať do ružičiek. Pečieme pri 180 °C, približne 45 minút. Koláč necháme úplne vychladnúť a až potom vyklopíme z formy. Opäť som piekla zdravšie, bez cukru a sladko. Koláčik je šťavnatý a sladký vďaka jabĺčkam.
S láskou k pečeniu
Silvia Kollárová
17.06.2020