Eshop - Wineshop
Kontakty

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
1
2

On-line donáška




 


Recepty na Gastromenu.sk

Jablkové srdce (bez lepku, bez cukru, bez laktózy)

Silvia Kollárová
Čo tak niečo vytvoriť kreatívne z jabĺčok :-)? Trebárs aj takéto jednoduché srdce bez cukru a sladené opäť iba ovocím. Milujem piecť koláče, ktoré sú zdravšou variantou a chutia tak skvele aj bez pridania cukru. Ak nemáte k dispozícii formu srdiečka, môžete si koláčik upiecť aj v okrúhlej forme. Toto krásne jablkové zdravé srdce, bude určite chutiť aj menším detičkám. Koláčik je vďaka jabĺčkam šťavnatý a krásne voňavý. Vyskúšajte a neváhajte upiecť môj ďalší skvelý zdravý recept.

◾ Sleduj Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej za recept - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 5 ks. vajíčok • 3 ks. jablká • 20 g. rozpustené vegan maslo (náhrada: klasické maslo) • 180 g. ovsená múka bez lepku • 1 lyžička jedlej sódy • 1 lyžička bio korenie do múčnikov (badián, zázvor, nové korenie, klinček, pomarančová a citrónová sušená kôra) • 1 lyžička cejlónskej škorice • 1 lyžica bio kakaa s nízkym obsahom tuku a cukru •  100 - 150ml sušené brusnice (náhrada - sušené hrozienka)
Recept Jablkové srdce (bez lepku, bez cukru, bez laktózy) na Gastromenu.sk

Postup

Jablká si ošúpeme, sparíme alebo uvaríme do mäkka. Rozmixujeme na pyré. Pridáme postupne vajíčka, maslo a ostatné suché suroviny. Vymiešame hladké cesto. Nakoniec zľahka primiešame sušené brusnice, ktoré sme si vopred sparili. Ak nemáte k dispozícii zloženie takéhoto bio korenia, môžete použiť aj samostatné korenie a nastrúhať čerstvú pomarančovú, citrónovú kôru. Cesto vlejeme do srdcovej formy, ktorú si vopred vymažeme olejom a trochou múky. Môžete použiť aj inú formu na pečenie. Vrch koláča ozdobíme jablkami, ktoré si nakrájame na mesiačiky, alebo si môžete vytvoriť z jabĺčok ružičky. Ak chcete tvoriť ružičky, musíte si nakrájať jablko na mesiačiky, spariť do mäkka a potom zrolovať do ružičiek. Pečieme pri 180 °C, približne 45 minút. Koláč necháme úplne vychladnúť a až potom vyklopíme z formy. Opäť som piekla zdravšie, bez cukru a sladko. Koláčik je šťavnatý a sladký vďaka jabĺčkam.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová
17.06.2020

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
17.01.2021
4320,8 tis


Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Aj v tomto roku 2021 bude mojim dezertom kraľovať voňavá a hodvábne hladká čokoláda. Už som začala s experimentami, nakúpila nové pomôcky aj ingrediencie a postupne vám budem novinky...
12.01.2021
122,7 tis

Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
11.01.2021
884,7 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
05.01.2021
3534 tis

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Neváhaj si objednať od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk. Pri každej objednávke dostávaš kredit, s ktorým ušetríš 3%. Tešíme sa na tvoju objednávku...
31.10.2020
1972,6 tis