Eshop - Wineshop
Kontakty

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
1
2

On-line donáška




 


Recepty na Gastromenu.sk

Jahodová roláda (bez lepku, bez laktózy)

Silvia Kollárová
Kto by nemal rád toto úžasné, červené a šťavnaté ovocie? Samozrejme mám na mysli jahody :-). Pri každom zahryznutí cítite tú úžasnú prenikavú vôňu, sladkosť a originálnu chuť šťavy na jazyku. Veľmi rada pečiem koláče v kombinácii s jahodami a tak to bolo aj pri tejto úžasnej roláde s kokosovou smotanou. Neuveriteľná a dokonalá kombinácia týchto chutí v zavinutej roláde. Rozhodne tento recept musíte vyskúšať a ochutnať túto roládu v spojení všetkých surovín. Prajem skvelý zážitok pri mojom ďalšom recepte :-)

◾ Sleduj Silviiné recepty aj na jej Instagrame kollarovasilvia

Suroviny

•  Cesto: • 6 ks. vajíčok •  1 a pol lyžice brezového cukru • 4 lyžice bio kakaa s nízkym obsahom tuku a cukru • 4 lyžice ovsenej múky bez lepku •  1/2 lyžičky jedlej sódy •  Plnka: • 500 g. čerstvých jahôd • 1 ks. plechovky hustého kokosového mlieka •  Agar želatína (náhrada - klasická želatína)
Recept Jahodová roláda (bez lepku, bez laktózy) na Gastromenu.sk

Postup

Vajíčka si oddelíme a žĺtka s cukrom vymiešame do peny. Postupne primiešame ostatné suroviny a nakoniec zľahka primiešame bielka vyšľahané so štipkou soli. Bielka sa najlepšie šľahajú ak sú studené. Cesto opatrne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie o priemere zhruba 38 cm. Dáme piecť na 180 °C, 15 - 18 minút. Opatrne po upečení zrolujeme do kuchynskej utierky. Necháme vychladnúť. Jahody si umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Pridáme trochu prášku agar želatíny a miešame do zhustnutia ako lekvár. Necháme trochu vychladnúť a rozotrieme na roládu. Plechovku kokosového mlieka dáme vopred na noc stuhnúť do chladničky. Vyberieme len hustú časť a zmixujeme do tuhej šľahačky, dáme na chvíľu do mrazáku stuhnúť. Potom opäť rozotrieme na jahodovú vrstvu a pridáme pár čerstvých na drobno nakrájaných jahôd, nie veľa. Opatrne zrolujeme do fólie a dáme schladiť na noc do chladničky. Kokosovej šľahačky je skutočne dosť, radšej si nejakú časť odložte do pohárov na dezert. Roláda bola neuveriteľne lahodná a v spojení kokosovej šľahačky a jahôd dokonalá. Cesto sa pri rolovaní vôbec netrhalo. U nás doma presladené koláče nemáme moc radi a preto do jahôd som už žiaden cukor nepridávala. Zaručene vám táto skvelá roláda bude moc chutiť.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová
25.09.2020

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
23.01.2021
3704 tis


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
17.01.2021
4528 tis

Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Aj v tomto roku 2021 bude mojim dezertom kraľovať voňavá a hodvábne hladká čokoláda. Už som začala s experimentami, nakúpila nové pomôcky aj ingrediencie a postupne vám budem novinky...
12.01.2021
329,4 tis

Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
11.01.2021
995,6 tis