Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Jahody na marcipáne

MUDr. Igor Bukovský PhD.
Mandle sú zdroj kvalitných a veľmi zriedkavo alergizujúcich bielkovín. Obsahujú aj veľa ďalších „vecičiek“ vhodných pre vašu kožu: vápnik, vitamíny B, vitamín E, omega-3 mastné kyseliny, železo, vlákninu – a zoznam by ešte pokračoval, ale ja už musím ísť na tenis

Petra: skúšali ste už niekedy orechy namočiť cez noc do vody? Ostanú chutnejšie a najmä tie vlašské sú ako čerstvé. Mandle namáčame preto, aby boli mäkšie a ľahšie sa mixovali. Namiesto oleja z hroznových jadierok môžete pokojne použiť aj olej z vlašských orechov alebo iný olej, ktorý sa hodí k sladkému. Olivový to tentokrát nebude


Ďaľšie recepty a zdravotné rady nájdete v mojich knihách na https://shop.akv.sk/ a videách na https://akv-tv.com/


Spoluautori: Mgr. Petra Gálisová, Ivana Kachutová (Mesárošová), MSc.

Foto: Mgr. Jana Ardanová

Suroviny

•  knäckebrot • 1 hrnček lúpaných mandlí vopred namočených cez noc vo vode • 3 lyžice medu • 3 lyžice oleja z hroznových jadierok • 2 lyžice sójovej smotany •  štipka morskej soli •  nakrájané jahody
Recept Jahody na marcipáne na Gastromenu.sk

Postup

Použijeme malý kuchynský mixér, do ktorého vložíme namočené scedené mandle a asi 3 minúty ich mixujeme. Vznikne hustá hmota, do ktorej pridáme olej, med, sójovú smotanu, soľ a znovu mixujeme asi 1 minútu, až dostaneme ‒ vlastný domáci marcipán! Ten natrieme na knäckebrot a navrch poukladáme nakrájané jahody.

Čas prípravy 10 minút

08.02.2022