Mandle sú zdroj kvalitných a veľmi zriedkavo alergizujúcich bielkovín. Obsahujú aj veľa ďalších „vecičiek“ vhodných pre vašu kožu: vápnik, vitamíny B, vitamín E, omega-3 mastné kyseliny, železo, vlákninu – a zoznam by ešte pokračoval, ale ja už musím ísť na tenis
Petra: skúšali ste už niekedy orechy namočiť cez noc do vody? Ostanú chutnejšie a najmä tie vlašské sú ako čerstvé. Mandle namáčame preto, aby boli mäkšie a ľahšie sa mixovali. Namiesto oleja z hroznových jadierok môžete pokojne použiť aj olej z vlašských orechov alebo iný olej, ktorý sa hodí k sladkému. Olivový to tentokrát nebude
Spoluautori: Mgr. Petra Gálisová, Ivana Kachutová (Mesárošová), MSc.
Foto: Mgr. Jana Ardanová
Postup
Použijeme malý kuchynský mixér, do ktorého vložíme namočené scedené mandle a asi 3 minúty ich mixujeme. Vznikne hustá hmota, do ktorej pridáme olej, med, sójovú smotanu, soľ a znovu mixujeme asi 1 minútu, až dostaneme ‒ vlastný domáci marcipán! Ten natrieme na knäckebrot a navrch poukladáme nakrájané jahody.
Čas prípravy 10 minút
08.02.2022