Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Kakaovo - kokosové lievance

Alena Krůtová
Tento recept je jeden z tých najjednoduchších. Ale za to je rýchly a veľmi chutný. "Lievance snáď dokáže spraviť každý. Toto je ale môj recept, ktorého výsledok často podávam aj mojej dcére" hovorí Alena.

Gastromenu.sk ti predstavuje vo svojom druhom recepte foodblogerku a fitness modelku Alenu Krůtovú. Jednoduché, ale zravé recepty od nej máš možnosť už sledovať na Gastromenu.sk. Nechaj sa aj ty inšpirovať jej pohľadom na svet a mrkni tak aj na jej Instagram alebo Facebook.


◾ Link na Instagram Aleny Krůtovej

◾ Link Alena Krůtová na Facebooku

Ďakujeme Alene Krůtovej, a tešíme sa na jej ďalší recept :-) Team Gastromenu.sk

Suroviny

• 30 g. mandľovej múky • 10 g. kokosovej múky • 10 g. raw kakaa • 20 g. proteínu vegan •  mlieko •  škorica • 2 ks. vajcia •  rôzne drobné ovocie (ako príloha a na ozdobu) •  banán (ako príloha a na ozdobu) • 1 lyžica lyžičku medu, čakankového sirupu, alebo agávového sirupu
Recept Kakaovo - kokosové lievance  na Gastromenu.sk

Postup

Žĺtky z vajec zmiešame s mliekom. Pridáme suché ingrediencie, ktoré sme si pred tým všetky zvlášť pomiešali. Podľa potreby môžeme pridať ešte mlieko. Následne vmiešame vyšľahaný sneh z vaječných bielkov. Cesto na lievance musí byť trošku hustejšie ako palacinkové. Necháme 10 minút postáť a môžeme začať piecť lievance. Ideálne je to na lievancovej panvici. Keď ju nemáš tak sa dajú lievance robiť aj na panvici klasickej. Potrebujeme docieliť správnu hrúbku lievancov. Musia byť vláčne a nadýchané. Ideál je do cesta pridať štipku prášku na pečenie alebo štipku jedlej sódy. Keď je cesto zmiešané s kypriacim práškom, necháme ho odležať 25 - 30 minút, a až potom pečieme.

Cvičíme, v našom prípade jedzme zdravo s Alenou