Tento pokrm plný vápnika a silných antioxidantov bude ešte chutnejší, ak pridáte aj jeden malý prelisovaný alebo najemno nakrájaný strúčik cesnaku. Petržlenová vňať, ktorá vám ostane medzi zubami, sa dá odstrániť napríklad aj dusenými špenátovými listami, ktoré môžete použiť ako dentálnu niť.
Spoluautori: Mgr. Petra Gálisová, Ivana Kachutová (Mesárošová), MSc.
Foto: Mgr. Jana Ardanová
Postup
Vňať pokrájame na doske ostrým nožom na čo najjemnejšie pásiky. V teflónovej panvici pomaly zohrejeme olej, pridáme pokrájanú vňať a za stáleho miešania opekáme asi 3 minúty. Posolíme, pridáme štipku čierneho korenia, pridáme 2 polievkové lyžice vody a zakryté podusíme ešte asi 2 ‒ 3 minúty. Podávame teplé alebo vlažné. Vynikajúca nátierka na celozrnné hrianky alebo ako doplnok k šalátom.
Poznámka kuchára: Pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžička parmezánu na záver – a máte novú verziu.
Čas prípravy 15 minút
20.12.2021