Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Kanadské pesto

MUDr. Igor Bukovský PhD.
Tento pokrm plný vápnika a silných antioxidantov bude ešte chutnejší, ak pridáte aj jeden malý prelisovaný alebo najemno nakrájaný strúčik cesnaku. Petržlenová vňať, ktorá vám ostane medzi zubami, sa dá odstrániť napríklad aj dusenými špenátovými listami, ktoré môžete použiť ako dentálnu niť.

Ďaľšie recepty a zdravotné rady nájdete v mojich knihách na https://shop.akv.sk/ a videách na https://akv-tv.com/


Spoluautori: Mgr. Petra Gálisová, Ivana Kachutová (Mesárošová), MSc.

Foto: Mgr. Jana Ardanová

Suroviny na 1 porciu

• 2 šálky čerstvej hladkolistej petržlenovej vňate, umytej a zbavenej hrubých stoniek • 2 lyžice panenského olivového oleja •  čerstvo zomleté čierne korenie •  morská soľ
Recept Kanadské pesto na Gastromenu.sk

Postup

Vňať pokrájame na doske ostrým nožom na čo najjemnejšie pásiky. V teflónovej panvici pomaly zohrejeme olej, pridáme pokrájanú vňať a za stáleho miešania opekáme asi 3 minúty. Posolíme, pridáme štipku čierneho korenia, pridáme 2 polievkové lyžice vody a zakryté podusíme ešte asi 2 ‒ 3 minúty. Podávame teplé alebo vlažné. Vynikajúca nátierka na celozrnné hrianky alebo ako doplnok k šalátom.
Poznámka kuchára: Pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžička parmezánu na záver – a máte novú verziu.

Čas prípravy 15 minút

20.12.2021