Eshop - Wineshop
Kontakty

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
1

On-line donáška




 


Recepty na Gastromenu.sk

Klobúčiky s hruškovou plnkou (bez lepku, bez cukru, bez histamínu)

Silvia Kollárová
Poznáte ten pocit, keď máte chuť niečo skvelé upiecť, a vo vašej kuchyni sa veľa surovín v ten deň akurát nenachádza?

Pre mňa opäť žiaden problém. Ak chuť a myseľ neustále pracuje a nedá pokoj, nič iné nezostáva len opäť využiť moju čarovnú moc kreativity. Ak máte doma miesto masla chutný krémový tvaroh, nemusíte ľutovať, cesto raz dva vykúzlite. Verte neverte, lepšie cesto som asi nejedla, i keď trpezlivosť a hravosť pri tvorení klobúčikov bude na prvom mieste.

Skúšali ste už niekedy vo svojej kuchyni piecť s gaštanovou múkou?

Ak nie, tak vám skutočne odporúčam vyskúšať tú báječnú chuť a vôňu gaštanov pre mňa v čarovnej múke. Takou menšou závislosťou u mňa, je vždy vymyslieť chutný koláčik bez cukru. Chuť sladkých hrušiek v plnke s chrumkavými orechmi, vám vaše sladké chuťové poháriky zaručene pohladí.

Ešte nepečiete?

Tak šup do kuchyne a upečte si svoje sladké zdravé hruškové klobúčiky s nádychom gaštanov. Už dnes sa teším, aký nový kreatívny recept vám prinesiem nabudúce. Zahrajte sa s cestom a relaxujte :-)

◾ Ďalší recept v poradí tretí od foodblogerky Silvii Kollárovej.

Ďakujeme Silvii a tešíme sa na ďalšie zaujímavé recepty :-) Team Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 300 g. tvarohu • 100 g. gaštanovej múky • 160 g. ovsenej múky bez lepku • 5 lyžíc kokosového oleja •  Plnka: • 4 hrušky • 70 g. vlašských orechov • 1 lyžička cejlónskej škorice •  pár klinčekov
Recept Klobúčiky s hruškovou plnkou (bez lepku, bez cukru, bez histamínu) na Gastromenu.sk

Postup

Zo surovín si vypracujeme rukami cesto a na riadne pomúčenej doske alebo silikónovej podložke, vyvaľkáme cesto približne na 5 mm hrúbku. Pomocou klasického okrúhleho pohára na vodu som vykrajovala kolieska. Hrušky na plnku si ošúpeme, nakrájame a uvaríme do mäkka so škoricou a klinčekmi. Môžete hrušky podliať troškou vody. Orechy si vždy vopred namočím do vody aspoň na dve hodinky, zbaviť ich plesní a toxínov. Hrušky aj s orechmi si zmixujeme na kašu, vznikne nám úžasne chutná plnka. Na každé koliesko som do stredu pridala trochu plnky a druhé koliesko som priložila opatrne tak, že som iba okraje cesta prstami postláčala. Obe kolieska iba po okrajoch prstami pritlačíte. Vznikne nám taký akoby klobúčik. Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vrchy žĺtkom a dáme piecť na 180°C, asi 20 minút. Po upečení som klobúčiky trochu poprášila škoricou. Cesto je veľmi mäkučké a vďaka plnke s hruškami v kombinácii s orechmi, veľmi sladulinké.

Autor: Silvia Kollárová

Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Aj v tomto roku 2021 bude mojim dezertom kraľovať voňavá a hodvábne hladká čokoláda. Už som začala s experimentami, nakúpila nové pomôcky aj ingrediencie a postupne vám budem novinky...
12.01.2021
95,6 tis


Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
11.01.2021
870,5 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
05.01.2021
3507,1 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
05.01.2021
4297 tis

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Neváhaj si objednať od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk. Pri každej objednávke dostávaš kredit, s ktorým ušetríš 3%. Tešíme sa na tvoju objednávku...
31.10.2020
1956,8 tis