Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Krupicové flameri s jogurtovou omáčkou

Vojto Artz
Píše Gastromenu.sk - v našich receptoch sa budeme stretávať aj so známou osobnosťou televíznych obrazoviek, veľkým človekom a momentálne najvyššie postaveným kuchárom na Slovensku, prezidentom (SZKC*) Vojtom Artzom. Jeho prvým príspevkom sú tieto Krupicové flameri. Inšpiruj sa skvelým a tak dobre vyzerajúcim dezertom od samotného prezidenta :-).

Sleduj Vojta Artza aj na FB Vojto Artz - Cookingshow

Suroviny

• 50 g. 70% čokolády • 500 ml. 1,5% mlieka • 100 g. krupicového cukru • 1 ks. vanilkového lusku • 60 g. jemnej krupice • 40 g. vaječných bielok • 5 ks. detských piškót • 50 g. tučného tvarohu • 100 g. bieleho jogurtu • 15 g. mletého modrého maku •  čerstvá mäta •  práškový cukor na dosladenie omáčky
Recept Krupicové flameri s jogurtovou omáčkou na Gastromenu.sk

Postup

Do kastrólika s mliekom nalámeme čokoládu, ochutíme štipkou soli, cukrom (80g), čerstvou vanilkou a privedieme k varu. Postupne prisypeme krupičku a miešame. Vznikne nám hustá kaša, ktorú miešame 2 minúty. Za občasného miešania ju schladíme, tak aby ostala vláčna. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame do kaše. Pripravíme si silikónovú formu na mufiny, na ktorej dno rozložíme detské guľaté piškóty. Pripravenú hmotu na flameri vložíme do formy pomocou cukrárenského vrecka. Necháme v chladničke stuhnúť.

▫ Jogurtová omáčka: Tučný tvaroh v miske zmiešame s cukrom, jogurtom, zrnkami vanilky a mletým makom.

Vojto radí:

Tak isto môžeme pripraviť flameri aj z bielej čokolády. Na prípravu domáceho vanilkového cukru, vložíme vanilkový struk, ktorý nám ostal z príprav do dózy s cukrom alebo ho vyvaríme v mlieku, alebo ho použijeme pri príprave pudingu, či krému.

*SZKC - Slovenský zväz kuchárov a cukrárov
31.10.2020