Píše Gastromenu.sk - v našich receptoch sa budeme stretávať aj so známou osobnosťou televíznych obrazoviek, veľkým človekom a momentálne najvyššie postaveným kuchárom na Slovensku, prezidentom (SZKC*) Vojtom Artzom. Jeho prvým príspevkom sú tieto Krupicové flameri. Inšpiruj sa skvelým a tak dobre vyzerajúcim dezertom od samotného prezidenta :-).
Sleduj Vojta Artza aj na FB
Vojto Artz - Cookingshow
Postup
Do kastrólika s mliekom nalámeme čokoládu, ochutíme štipkou soli, cukrom (80g), čerstvou vanilkou a privedieme k varu. Postupne prisypeme krupičku a miešame. Vznikne nám hustá kaša, ktorú miešame 2 minúty. Za občasného miešania ju schladíme, tak aby ostala vláčna. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame do kaše. Pripravíme si silikónovú formu na mufiny, na ktorej dno rozložíme detské guľaté piškóty. Pripravenú hmotu na flameri vložíme do formy pomocou cukrárenského vrecka. Necháme v chladničke stuhnúť.
▫ Jogurtová omáčka: Tučný tvaroh v miske zmiešame s cukrom, jogurtom, zrnkami vanilky a mletým makom.
Vojto radí:
Tak isto môžeme pripraviť flameri aj z bielej čokolády. Na prípravu domáceho vanilkového cukru, vložíme vanilkový struk, ktorý nám ostal z príprav do dózy s cukrom alebo ho vyvaríme v mlieku, alebo ho použijeme pri príprave pudingu, či krému.
*SZKC - Slovenský zväz kuchárov a cukrárov
31.10.2020