Eshop - Wineshop
Kontakty

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
1

On-line donáška




 


Recepty na Gastromenu.sk

Lahodný krémový kokosový koláč (bez lepku, bez múky)

Silvia Kollárová
Kokos a čokoláda, je pre mňa opäť z ďaľších úžasných kombinácií v pečení koláčikov. K tomu lahodný krém z mascarpone, tvaroh a kvalitná horká čokoláda, je skutočne gastronomický zážitok v ústach. Tento recept sa osvedčil aj na mojom blogu, mal ohromne veľa uložení, čo ma vždy veľmi poteší. V recepte nie je použitá žiadna múka, stačí vám k tomu len mletý kokos a kokosová múka. Ak nemáte k dispozícii kokosovú múku, môžete ju nahradiť iba mletým kokosom. Takisto si môžete mletý kokos zomlieť vo výkonnom mixéry na múku. Recept nie je vôbec náročný a zvládne ho každá šikovná gazdinka. Víkend je pre dverami a Ja verím, že opäť vyskúšate môj obľúbený recept s úžasnou chuťou kokosu.

◾ Sleduj Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej za recept - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Korpus: • 2 ks. vajíčka • 1 lyžica kokosového cukru • 100 ml. kokosového mlieka • 5 lyžíc kokosového oleja • 200 ml. mletého kokosu • 2 lyžice kokosovej múky • 1 lyžička jedlej sódy • 1 lyžica bio kakaa s nízkym obsahom tuku a cukru • 3 lyžice vody •  Plnka: •  350 - 400g. mascarpone • 200 g. nízkotučného tvarohu • 2 lyžice kvalitného medu • 100 ml. kokosového mlieka v plechovke •  Vrch: • 80 ml. kokosového mlieka v plechovke • 100 g. 82% kvalitnej horkej čokolády
Recept Lahodný krémový kokosový koláč (bez lepku, bez múky) na Gastromenu.sk

Postup

Vajíčka si vymiešame s cukrom do peny. Pridáme postupne olej, mlieko a ostatné suroviny. Nakoniec pridajte vodu a vymiešajte husté cesto. Cesto vlejeme do 18 cm formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na 180 °C, 25 minút. Po upečení necháme korpus úplne vychladnúť, odstránime papier na pečenie a opäť vložíme do formy. Zo surovín si vymiešame plnku, pridajte med alebo vaše obľúbené iné sladidlo. Vymiešame riadne mixérom na hladkú plnku. Vlejeme na korpus, uhladíme a dáme aspoň na dve hodiny schladiť do chladničky. Nakoniec si ohrejeme kokosové mlieko z plechovky po bod varu, odstavíme a postupne pridávame horkú čokoládu. Vymiešame hustú polevu, vlejeme na plnku a dáme koláčik na celú noc do chladničky. Vrch si môžete posypať mletým kokosom. Je tak chutný a lahodný s krémom. Tento koláčik si určite zamilujete. Samozrejme koláčik môžete piecť aj vo väčšej forme, potom si pridajte do plnky viac mascarpone.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová

Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Aj v tomto roku 2021 bude mojim dezertom kraľovať voňavá a hodvábne hladká čokoláda. Už som začala s experimentami, nakúpila nové pomôcky aj ingrediencie a postupne vám budem novinky...
12.01.2021
96 tis


Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
11.01.2021
870,7 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
05.01.2021
3507,5 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
05.01.2021
4297,3 tis

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Neváhaj si objednať od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk. Pri každej objednávke dostávaš kredit, s ktorým ušetríš 3%. Tešíme sa na tvoju objednávku...
31.10.2020
1957,1 tis