Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Ľahulinké kekse s pistáciami (bez lepku)

Silvia Kollárová
Ešte stále necítim vonku tú pravú chladnú zimu, keď vám začnú líčka červenať a primŕzať noštek :-) Pamätám si na školské časy v zime, keď sme mali všetci sneh až po kolená. S mojimi spolužiačkami sme sa vždy zakaždým báli odísť z triedy po vyučovaní domov, len aby nás chlapci v snehu nevyváľali :-) Dnes by som tie školské časy rada vrátila naspäť, kopec smiechu a plno radosti sme prežívali každý deň. Zima má svoje kúzelné čaro, keď začnú padať snehové vločky na zem ako hviezdy z neba. V kuchyni za oknom sledujete snehové vločky a v rúre sa začínajú piecť úžasne chutné krehké koláčiky s vôňou škorice. V myšlienkach vnímate ako prichádzajú Vianoce a ten nádherný čas, ktorý strávite so svojou rodinou v šťastí a v zdraví. Čas pečenia chutných vianočných keksov, ktoré vám prinášam aj Ja v mojom novom jednoduchom recepte. Inšpirujte sa a vyskúšajte upiecť krehké a ľahulinké kekse, ktoré sa vám rozpadnú neuveriteľnou chuťou v ústach. Prežívajte vo svojich spomienkach úžasné čaro Vianoc a snehovo-ligotajúcu sa zimu.

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

◾ A prečítaj si aj blog, kde sme položili Silvii 20 otázok. Si zvedavý? Tak klikni na tento odkaz ⬇

Udržiavam svoje telo, vnútro a myseľ v rovnováhe Jing a Jang

Ďakujeme Silvii Kollárovej - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 150 g. masla • 150 g. kvalitnej bielej čokoláda (Ja používam s vanilkou) • 200 g. ryžovej celozrnnej múky bez lepku • 200 g. ovsenej múky bez lepku • 1 lyžička jedlej sódy • 1 vajíčko • 4 lyžice mletých pistácií •  kôra z jedného citróna
Recept Ľahulinké kekse s pistáciami (bez lepku) na Gastromenu.sk

Postup

Bielu čokoládu si rozpustíme nad parou a necháme chvíľu vychladnúť. Opatrne primiešame k maslu izbovej teploty. Postupne začneme pridávať ostatné suroviny a nakoniec pridáme nastrúhanú kôru z citróna a mleté pistácie. Do cesta nezabudnite ešte pridať trochu rozdrvených pistácií. Rukami spracujeme cesto, ktoré dáme na chvíľu oddýchnuť do chladničky. Z cesta si vždy zakaždým kúsok odoberieme a tvarujeme guľôčky, ktoré opatrne stlačíme rukami na plechu vystlaným papierom na pečenie. Kekse by mali byť hrubšie. Vyjde vám približne 18 kusov. Dáme piecť na 180 °C, 20 minút. Sú úžasne krehké a jemnulinké v ústach.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová