Denné menu

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Macaroons

Peter Varga
O makronkách (macaroons) bolo kde tu, hocičo už napísané. My vám prinášame recept od kuchárskeho majstra Petra Vargu. Tak si ho vyskúšajte. Hurá do pečenia a hlavne do maškrtenia!

Sleduj Petra Varguna Instagrame.

Sleduj Petra Varguna Facebooku.

Pozri si na Gastromenu.sk aj Petrov ďalší recept Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou

Suroviny

• 50 g. bielkov • 75 g. kryštálového cukru • 100 g. mandľovej múky • 100 g. práškového cukru
Recept Macaroons na Gastromenu.sk

Postup

1. Najskôr si preosejte 100 g mandľovej múky a 100 g práškového cukru. Potom múku a cukor zmiešajte a ešte 2 krát preosejte. Navážte si z tejto zmesi 125 g, ktorú neskôr budete primiešavať do snehu.

2. Vyšľahajte si bielka s kryštálovým cukrom. Sneh musí byť tuhý, ale nie pevný až tvrdý. Zle by sa vymiešalo potom cesto.

3. Do snehu, na 3 krát, postupne primiešajte mandľovú zmes. Cesto nechajte ešte 10 minút odpočinúť. Pečieme vo vyhriatej rúre na 140 °C, 18 minút.

4. Plnka je podľa vašej chuti

Prajme chutné maškrtenie - Peter Varga
28.02.2021