O makronkách (macaroons) bolo kde tu, hocičo už napísané. My vám prinášame recept od kuchárskeho majstra Petra Vargu. Tak si ho vyskúšajte. Hurá do pečenia a hlavne do maškrtenia!
Sleduj
Petra Varguna Instagrame.
Sleduj
Petra Varguna Facebooku.
Pozri si na Gastromenu.sk aj Petrov ďalší recept
Pečené írske hovädzie rebierko so zemiakovým fondantom, tekvicové pyré s pečenou cibuľkou a lahodnou parmezánovou penou
Postup
1. Najskôr si preosejte 100 g mandľovej múky a 100 g práškového cukru. Potom múku a cukor zmiešajte a ešte 2 krát preosejte. Navážte si z tejto zmesi 125 g, ktorú neskôr budete primiešavať do snehu.
2. Vyšľahajte si bielka s kryštálovým cukrom. Sneh musí byť tuhý, ale nie pevný až tvrdý. Zle by sa vymiešalo potom cesto.
3. Do snehu, na 3 krát, postupne primiešajte mandľovú zmes. Cesto nechajte ešte 10 minút odpočinúť. Pečieme vo vyhriatej rúre na 140 °C, 18 minút.
4. Plnka je podľa vašej chuti
Prajme chutné maškrtenie -
Peter Varga
28.02.2021