Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Makovo čokoládový koláč (bez lepku, bez múky, bez cukru, bez laktózy)

Silvia Kollárová
Čo tak ochutnať poriadnu dávku maku a horkej čokolády :-) Toto je božská a dokonalá kombinácia chutí. Dokonca bude chutiť aj tým, čo nemajú radi mak a makové koláče :-) A opäť som sa vyhýbala zbytočnému a nadmernému množstvu cukru. V kvalitnej horkej čokoláde sa predsa len nejaký ten cukor nachádza a koláčik som osladila aj banánom. Keď som priniesla koláč na ochutnávku susede, s úsmevom na perách povedala, že lepší čokoládový koláč s makom asi ešte ani nejedla :-) Niekedy skutočne s údivom a malým srdiečkom v sebe sledujem, ako moje okolie ľudí ochutnáva mnou upečené koláčiky. Víkend sa čochvíľa blíži a Ja mám pre vás opäť skvelý tip, ako si upiecť jednoduchý makovo čokoládový koláčik.

◾ Recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 3 vajíčka • 1 banán • 150 ml. kokosového mlieka • 250 ml. 2 šálky mletého maku • 1 lyžička jedlej sódy • 125 g. 82% kvalitnej horkej čokolády •  Vrch: • 125 g. 82% kvalitnej horkej čokolády •  kokosová smotana
Recept Makovo čokoládový koláč (bez lepku, bez múky, bez cukru, bez laktózy) na Gastromenu.sk

Postup

Banán roztlačíme úplne na kašu a spolu s vajíčkami zmixujeme do penista. Postupne pridáme ostatné suroviny a nakoniec primiešame rozpustenú horkú čokoládu. Cesto vlejeme do 18 cm formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na 180 °C - 50 minút. Takisto môžete použiť aj 23 cm formu, ale koláčik bude potom nižší. Po upečení nechať riadne vychladnúť. Na vrch koláčika som priviedla do varu približne 100 až 150 ml kokosovej smotany a rozpustila v nej kvalitnú horkú čokoládu. Vznikne nám hustá poleva, ktorú rozotrieme po celom vrchu koláčika. Samozrejme vrch si môžete aj posypať kvalitným kakaom, nič tým nepokazíte. Opäť som nepoužila žiaden iný cukor, v čokoláde sa cukor dostatočne nachádza a Ja vo svojich receptoch rada cítim chuť všetkých surovín a nie len cukru. Môžem zaručiť, že budete nadmieru spokojní.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová