Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Makový koláč s upečenými hruškami (bez lepku a laktózy)

Silvia Kollárová
V tomto koláčiku si prídu na svoje milovníci maku. Zvolila som tentokrát kombináciu s upečenými hruškami vloženými do cesta. Ideálny koláčik pre toto ročné zimné obdobie, chuť sladkých šťavnatých hrušiek v maku vás určite zahreje a presladí vaše chuťové poháriky. Kyselkavosť v koláčiku vás pohladí troškou citrónovej šťavy. Lahodná kombinácia všetkých chutí, jednoduchosť a šťavnatosť pri každom zahryznutí. Tento koláčik zvládne upiecť každá šikovná gazdinka a verte mi, určite si jeho chuť zamilujete.

◾ Sleduj Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej za recept - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 4 ks. vajíčka •  2 - 3 pl. kokosového cukru • 5 lyžíc kokosového oleja • 150 ml. kokosového mlieka (light v plechovke) • 1 ks. citrón • 1 šálka (250 ml.) mletých kalifornských mandlí (náhrada - mletá mandľová múka)) • 200 ml. mletého maku •  50 - 60 g. ovsenej múky bez lepku • 1 lyžička jedlej sódy • 2 ks. menších hrušiek
Recept Makový koláč s upečenými hruškami (bez lepku a laktózy) na Gastromenu.sk

Postup

Vajíčka vymiešame s kokosovým cukrom do peny, pridáme šťavu z citróna a opäť vymiešame. Pridáme postupne olej, kokosové mlieko a ostatné suché suroviny. Použila som do koláčika kokosové mlieko v plechovke, má jemne hustú konzistenciu. Vymiešame úžasne chutné cesto. Takisto môžete nakoniec do cesta nastrúhať kôru z jedného citróna. Do chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie vlejeme opatrne cesto. Hrušky riadne umyjeme a vložíme opatrne jemne do cesta za sebou. Dáme piecť na 180° C, 40 minút. Necháme koláčik vychladnúť, vyberieme z formy a môžeme krájať. Koláčik je ľahulinký, vláčny, veľmi chutný v spojení s makom, hruškami a kyselkavou chuťou citróna.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová