Eshop - Wineshop
Kontakty

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
1
2

On-line donáška




 


Recepty na Gastromenu.sk

Marhuľka závin bez lepku s pekanovými orechmi

Silvia Kollárová
Naposledy, keď som upiekla skvelý šťavnatý koláčik a manžel ho vzal do práce, odozva jeho kolegov bola veľmi milá. Koláčik dostal takú smiešnu reakciu novej dimenzií chutí, čo mňa veľmi potešilo :-) Marhuľkový závin síce nebude ako od babičky, ale určite to bude opäť pre vás nová dimenzia chutí a objavovania skvelých chuťových zážitkov. Pozitívne reakcie pri ochutnávaní mojich receptov ma vždy posúvajú vpred a potešia, že svoju prácu robím ako najlepšie viem. Milujem kreativitu v tvorení svojich receptov, spájanie rôznych príchutí a prírodných esencií. Marhuľkový závin je v spojení s pekanovými orechmi dokonalou kombináciou a sladkou chuťou. Cesto osladené mangom a jeho vôňa, vás prenesie v zmysloch do tajov exotiky :-) Chcete sa tak báječne cítiť pri pečení koláčov ako Ja? Tak opäť vyskúšajte svoju tvorivosť a upečte si marhuľkový závin.

◾ Recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 1 prezreté mango • 250 g. nízkotučný tvaroh • 200 g. ovsenej múky bez lepku • 250 ml. mletých pekanových orechov • 50 g. kukuričnej múky • 1 lyžička jedlej sódy •  Plnka: •  tvaroh nízkotučný •  marhule •  cejlónska škorica • 3 lyžice kokosového cukru • 70 g. pekanových orechov • 3 lyžice kokosovej smotany
Recept Marhuľka závin bez lepku s pekanovými orechmi na Gastromenu.sk

Postup

Mango si ošúpeme, nakrájame a rozmixujeme na pyré. Postupne pridáme ostatné suroviny a vypracujeme rukami cesto. Môžete dať cesto na chvíľu do chladničky odležať. Na pomúčenej doske alebo silikónovej podložke si cesto opatrne vyvaľkáme aspoň na 5 až 7 mm, aby bolo trochu hrubšie. Na spodok cesta si rozotrieme tvaroh, pridáme pár nakrájaných marhúľ, nie príliš veľa. Ja som si vopred marhule trochu sparila v parnom hrnci, ale nie je to potrebné. Potom si pridáme do hrnca kokosový cukor, ako náhle začne karamelizovať pridáme ihneď kokosovú smotanu a nasekané na drobno pekanové orechy. Odstavíme a necháme vychladnúť, pekne nám skaramelizujú. Opäť ich pridáme na marhule po celom ceste a trochu si odložíme bokom. Cesto opatrne a pomaly zvinieme do takého závinu. Vrch cesta potrieme žĺtkom a posypeme pekanovými orechmi. Prenesieme opatrne na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 180 °C, 45 - 50 minút. Necháme vychladnúť a môžeme krájať.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
17.01.2021
4320,5 tis


Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Aj v tomto roku 2021 bude mojim dezertom kraľovať voňavá a hodvábne hladká čokoláda. Už som začala s experimentami, nakúpila nové pomôcky aj ingrediencie a postupne vám budem novinky...
12.01.2021
122,4 tis

Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
11.01.2021
884,5 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
05.01.2021
3533,7 tis

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Neváhaj si objednať od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk. Pri každej objednávke dostávaš kredit, s ktorým ušetríš 3%. Tešíme sa na tvoju objednávku...
31.10.2020
1972,4 tis