Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Negroni

Štefan Gašparík
Miešanie drinkov je disciplína, ktorej sa má zhostiť vždy radšej šikovný barman. Nie je len podstatou drink dobre vymiešať, ale aj spraviť popri tom zaujímavé, nazvime to Crazy (ale o to profesionálne) Divadlo. A to nemyslím len na divadlo. Barman musí vložiť do tohoto aktu svoje umenie. Či je šikovný vo freestyle, alebo len v osvedčených receptoch a použitých kvalitných ingrediencií, zakaždým musí tento protagonista nálady (barman) vkladať do miešania svoju dušu. Dušu ako presvedčenie, ktorému uverí hosť, ktorý čaká na svoj drink.

Tento drink si môžeš samozrejme namiešať vo svojich domácich podmienkach aj sám.
Ale čo tak ho ochutnať od originálneho barmana! Štefan Gašparík je barman na svojom mieste a je vždy pripravený vo svojom bare Spirit v Trnave tento drink ti namiešať.
Tak neváhaj a inšpiruj sa v Spirit bare.

◾ Na zdravie :-)

Suroviny na 1 porciu

• 4 cl. Beefeater gin 24 • 4 cl. Campari • 4 cl. Martini Rosso • 1 veľká kocka ľadu
Recept Negroni na Gastromenu.sk

Postup

Drink vymiešame v šejkri a to postupne pridávaním najskôr 24 ročným Beefeater Ginom, Campari a Martini Rossom. Ideálne je mať všetko zachladené a dokonca aj pohár by mal mať minimálne takú teplotu, aby nám zbytočne drink neohrial. Možno dobrou radou je aj vyfrapovanie pohára, čo je vlastne ochladenie pohára ľadom. Vždy je tiež dôležité zvoliť správny pohár, ktorý dodá drinku potrebnú eleganciu a vzhľad.