Jeden z našich najznámejších šéfkuchárov viedol takmer desať rokov kuchyňu v slávnej bratislavskej Fou Zoo. Tá pod jeho vedením získala titul prestížnej svetovej organizácie Gault & Millau za najlepšiu reštauráciu na Slovensku. Predtým pôsobil vo vychytených londýnskych podnikoch, ale aj na Cypre. No a posledný rok má spolu s dvomi spoločníkmi na svedomí božské buchtičky bao plnené mäsom, rybami či zeleninou. Ako inak, dobroty do ruky od
Bao Brothers ochutnáte na ulici...
Sleduj
Michala Konrádana Instagrame
Sleduj
Michala Konrádana Facebooku
Postup
1. Kuracie prsia nakrájajte na tenšie plátky a dajte zatiahnuť do horúcej vody. Do hrnca dajte sezamový olej a opečte na ňom nakrájanú mrkvu, zázvor, jarnú cibuľku, bambusové výhonky a čili. Vmiešajte nakrájané huby a zalejte vývarom. Potom pridajte blanšírované kuracie prsia, sójovú omáčku a cukor. Varte zopár minút a z polievky vyberte mäso.
2. Natrhajte ho vidličkou a vráťte do hrnca. Opäť varte niekoľko minút a potom v troche vody rozpusťte škrob. Prilejte do polievky a dobre premiešajte. Do bublajúcej polievky pomaly prilievajte vyšľahané vajce a len jemne premiešajte vareškou, aby vznikli tenké rezančeky.
3. Nakoniec vmiešajte tofu nakrájané na malé kocky a kolieska jarnej cibuľky. Polievku podávajte ozdobenú pažítkou a koriandrom.
Šéfkuchár
Michal Konrád
Zdroj: Dobré jedlo/Petra Rajnicova -
Ostrokyslá polievka s hubami od Michala Konráda
17.01.2021