Toskánskych receptov nie je nikdy dosť. Preto sme pre vás jeden pripravili a to z dielne známeho slovenského kuchára Martina Záhumenského, ktorý aj v Toskánsku žije. Tento recept plný slnečných lúčov nám trochu nahradí leto, na ktoré s túžbou, všetci tak čakáme.
To čakanie na leto si ešte dokážeme o niečo spríjemniť a to výborným vínkom, ktoré si môžeš zakúpiť priamo vo
Wineshopena Gastromenu.sk
Sleduj
Martina Záhumenskéhona Instagrame.
Sleduj
Martina Záhumenskéhona Facebooku.
Postup
1. Starý chlieb si namočte buď len v kvalitnej vode alebo použite dužinu z uhorky, ktorú si prepasírujte cez sito a tak budete mať uhorkovú vodu. Dochuťte si ju s citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a korením.
2. Nakrájajte si všetkú zeleninu a melón. Rukami vyžmýkajte chlieb a spoločne dobre všetko dochuťte octom, olivovým olejom, citrónom, soľou a korením. Pridajte syr Feta a všetko dôkladne premiešajte. Ozdobte lístkami bazalky.
Nduja italian rarebit
1. Postupujte ako keby ste si robili bešamel a teda, na masle si "uvarte" múku bez farby. Podlejte pivom a dobre premiešajte. Keď nechcete pivo kľudne použite mlieko. Primiešajte nastrúhaný syr, žĺtok a dochuťte horčicou (najlepšie sa hodí dijon), worchestrovou omáčkou, citrónom, soľou a korením.
2. Nakrájajte si chlieb a natrite si naň Nduju. Na ňu naneste syrovú zmes. Zapnite si gril v rúre a dajte dobre zapiecť. Ozdobte reďkovkou a cherry paradajkami.
Je to naozaj vďačný rýchly snack papkáči.
Dobrú chuť prajem -
Martin Záhumenský
17.02.2021