Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Panzanella šalát s fetou a červeným melónom

Martin Záhumenský
Toskánskych receptov nie je nikdy dosť. Preto sme pre vás jeden pripravili a to z dielne známeho slovenského kuchára Martina Záhumenského, ktorý aj v Toskánsku žije. Tento recept plný slnečných lúčov nám trochu nahradí leto, na ktoré s túžbou, všetci tak čakáme.

To čakanie na leto si ešte dokážeme o niečo spríjemniť a to výborným vínkom, ktoré si môžeš zakúpiť priamo vo Wineshopena Gastromenu.sk

Sleduj Martina Záhumenskéhona Instagrame.

Sleduj Martina Záhumenskéhona Facebooku.

Suroviny na 4 porcie

•  Starý chlieb, ideálny bez soli • 2 ks. šalátových uhoriek • 4 ks. paradajok • 1 ks. červenej cibule • 2 plátky väčšieho červeného melónu • 200 g. Feta (alebo balkánsky syr) •  miešaný šalát alebo baby špenát (keď chcete Panzanellu viac zelenú) •  červený vinný ocot •  citrónová šťava •  kvalitný olivový olej •  morská soľ •  čierne korenie •  čerstvá bazalka •  Nduja italian rarebit • 100 g. Nduja •  chlieb podľa chuti (tmavý cereálny / biely kváskový) • 30 g. hladká múka • 30 g. masla • 2 dl. piva •  Scamorza syr (alebo silný chedar) •  Worchester omáčka •  Dijon horčica •  citrónová šťava •  soľ •  čierne korenie • 1 ks. žĺtok •  cherry paradajky •  reďkovka
Recept Panzanella šalát s fetou a červeným melónom na Gastromenu.sk

Postup

1. Starý chlieb si namočte buď len v kvalitnej vode alebo použite dužinu z uhorky, ktorú si prepasírujte cez sito a tak budete mať uhorkovú vodu. Dochuťte si ju s citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a korením.

2. Nakrájajte si všetkú zeleninu a melón. Rukami vyžmýkajte chlieb a spoločne dobre všetko dochuťte octom, olivovým olejom, citrónom, soľou a korením. Pridajte syr Feta a všetko dôkladne premiešajte. Ozdobte lístkami bazalky.

Nduja italian rarebit

1. Postupujte ako keby ste si robili bešamel a teda, na masle si "uvarte" múku bez farby. Podlejte pivom a dobre premiešajte. Keď nechcete pivo kľudne použite mlieko. Primiešajte nastrúhaný syr, žĺtok a dochuťte horčicou (najlepšie sa hodí dijon), worchestrovou omáčkou, citrónom, soľou a korením.

2. Nakrájajte si chlieb a natrite si naň Nduju. Na ňu naneste syrovú zmes. Zapnite si gril v rúre a dajte dobre zapiecť. Ozdobte reďkovkou a cherry paradajkami.

Je to naozaj vďačný rýchly snack papkáči.
Dobrú chuť prajem - Martin Záhumenský
17.02.2021