Eshop - Wineshop
Kontakty

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
1
2

On-line donáška




 


Recepty na Gastromenu.sk

Pizza chlieb (bez lepku)

Silvia Kollárová
Myslím si, že každý z nás má rád pizzu :-) Alebo sa mýlim? :-) Každopádne tento úžasný a voňavý chlebík vás očarí. Chuťovo je skutočne ako voňavá pizza, ktorá sa práve dopeká v starej peci a okraje sú úžasne chrumkavé. Ach tie moje predstavy :-) Spomínam si na moju mladosť, keď som pracovala v talianskej reštaurácii v Mníchove a tam sa pizza piekla deň čo deň. Veľakrát sme si zasadli všetci zamestnanci s majiteľom za jeden stôl a hostili sme sa všetkými pochúťkami od výmyslu sveta. Myslím si, že každý z nás máme nejakú tú krásnu spomienku cez gastronomický zážitok :-) Takisto budem veľmi rada, keď opäť vyskúšate môj skvelý recept na pizza chlieb a prežijete chuť gastronómie.

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej za recept - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 6 ks. väčšie cherry paradajky • 1 ks. väčšia červená paprika • 3 ks. vajíčka • 3 lyžice ryžového oleja / alebo kokosového oleja • 100 g. ryžovej celozrnnej múky bez lepku • 100 g. ovsenej múky bez lepku • 1 lyžička jedlej sódy •  čerstvá bazalka, soľ, petržlenová vňať •  balkánsky syr a dve hrste strúhaného syru mozzarella •  mladá cibuľka, olivy, menšia červená paprika
Recept Pizza chlieb (bez lepku) na Gastromenu.sk

Postup

Cherry paradajky a červenú papriku si sparíme do mäkka a zmixujeme na kašu. Pridáme postupne vajíčka, múky, olej a jedlú sódu alebo prášok do pečiva. Nakoniec do cesta primiešame dve hrste strúhaného syru mozzarella, nasekanú čerstvú bazalku, petržlenovú vňať a soľ podľa potreby. Nakrájame trochu balkánskeho syru na menšie kocky, mladú cibuľku, menšiu červenú papriku, olivy a primiešame do cesta. Všetko primerane, nie priveľa. Samozrejme si môžete čerstvé alebo sušené bylinky zvoliť aj podľa svojej chuti. Cesto vlejeme do chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie. Na vrch chlebíka si poukladajte pár olív a rozkrojených cherry paradajok. Môžete posypať aj sezamovými semienkami. Dáme piecť pri teplote 180 °C, 45 - 55 minút. Záleží od rúry. Chlebík má skutočne chuť, ako keby ste jedli pizzu s čerstvými bylinkami a syrom.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
23.01.2021
3703,7 tis


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
17.01.2021
4527,6 tis

Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Aj v tomto roku 2021 bude mojim dezertom kraľovať voňavá a hodvábne hladká čokoláda. Už som začala s experimentami, nakúpila nové pomôcky aj ingrediencie a postupne vám budem novinky...
12.01.2021
329,1 tis

Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
11.01.2021
995,5 tis