Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Polievka z medvedieho cesnaku podľa Šuhajíkov

Šuhajíci pri panvici
Nevieš čo navariť počas víkendu? Máme pre Teba super tip na polievku od "Šuhajíkov pri panvici" z medvedieho cesnaku!⠀

Sleduj "Šuhajíkov" na ich oficiálnom webe Suhajicipripanvici.sk

Sleduj "Šuhajíkoch" aj na ich FB Šuhajíci Pri Panvici

Sleduj "Šuhajíkoch" aj na ich IG Šuhajíci Pri Panvici⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Suroviny

• 1 ks. zemiak • 1 ks. petržlen •  1/2 zeler • 100 g. cibule • 10 g. cesnaku • 200 g. medvedieho cesnaku • 300 ml. zeleninového vývaru • 50 g. masla •  čierne korenie mleté •  soľ • 200 ml. smotany na šľahanie •  kyslá smotana •  olej •  zelený olej
Recept Polievka z medvedieho cesnaku podľa Šuhajíkov na Gastromenu.sk

Postup

1. Zemiak, petržlen (šupky nevyhadzujeme), zeler očistíme a nastrúhame. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a orestujeme na masle. Pridáme zemiaky a podlejeme zeleninovým vývarom. Umyjeme medvedí cesnak, rozdelíme ho na dve polovice.

2. Prvú polovicu medvedieho cesnaku pridáme do polievky. Varíme, kým nebudú zemiaky mäkké. Osolíme, okoreníme a rozmixujeme. Počas mixovania pridávame druhú⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
polovicu medvedieho cesnaku. Do rozmixovanej polievky pridáme smotanu a prehrejeme.

3. Šupky zo zemiakov a petržlenu dôkladne vyperieme vo vode, osušíme, vyprážame v oleji do zlatista. Chrumkavé čipsy vyberieme na papier odkvapkať a dostatočne osolíme. Polievku servírujeme s čipsami, kyslou smotanou a pokvapkáme zeleným olejom.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zelený olej⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
▪ 200 g medvedieho cesnaku (môžeme pridať baby špenát, kôpor, petržlenovú vňať)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
▪ 300 ml rastlinného oleja⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
▪ štipka soli⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Olej zohrejeme na 70 stupňov, vložíme medvedí cesnak, macerujeme 5 minút. Dôkladne rozmixujeme, precedíme cez gázu a schladíme olej.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dobrú chuť! - Šuhajíci Pri Panvici

Foto: Ľuboš Pilc
Zdroj: Pravda.sk Varecha.sk
17.04.2021