Čím dlhšie v rúre tým lepšie či či či? Šuhajix receptárix na Pomaly pečenú bravčovú krkovičku, pučené zemiaky a karamelizovanú cibuľu.
* Postreh od Gastromenu.sk ➡ Šuhajíci varia a Ty sa môžeš ich výkonom v tomto recepte naladiť na tú správnu slovenskú náladu, alebo nie :-)? Slovenská pochúťka, ktorá je netradično-tradične pripravená týmito kuchárskymi odborníkmi #suhajix
Sleduj
Šuhajíkov Šuhajíci pri panvicina Instagrame
Sleduj
Šuhajíkov Šuhajíci pri panvicina Facebooku
Postup
1. Pripravíme si koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor na sucho zmiešame. Krkovičku obalíme v tejto zmesi a necháme odležať, ideálne cez noc. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a dáme do plechu. Na cibuľu položíme krkovičku a podlejeme pivom. Prikryjeme papierom na pečenie a alobalom. Pečieme 6 hodín pri 120 °C.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2. Po upečení z výpeku a cibule urobíme omáčku a to tak, že ich preložíme do hrnca, dolejeme vodu podľa potreby. Prepasírujeme, dochutíme a do horúcej omáčky zašľaháme maslo.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
3. Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Medzitým si na masle orestujeme pór, nakrajaný na kolieska. Scedené zemiaky popučíme a zmiešame s pórom, prípadne dosolíme.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4. V hrnci si roztopíme cukor na karamel, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a podlejeme vínom. Pridáme tymián a trošku octu balsamico. Varíme kým nedosiahneme "lekvárovitú" konzistenciu. Dochutíme soľou. Na tanier dáme zemiaky a omáčku. Na zemiaky položíme pár kúskov jemnej krkovičky. Dokončíme karamelizovanou cibuľkou.⠀⠀
▪ Červené vínko si môžeš zakúpiť v našom
Wineshopena Gastromenu.sk⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dobrú chuť! -
Šuhajíci pri panvici
03.02.2021