Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Pomaly pečená bravčová krkovička

Šuhajíci pri panvici
Čím dlhšie v rúre tým lepšie či či či? Šuhajix receptárix na Pomaly pečenú bravčovú krkovičku, pučené zemiaky a karamelizovanú cibuľu.

* Postreh od Gastromenu.sk ➡ Šuhajíci varia a Ty sa môžeš ich výkonom v tomto recepte naladiť na tú správnu slovenskú náladu, alebo nie :-)? Slovenská pochúťka, ktorá je netradično-tradične pripravená týmito kuchárskymi odborníkmi #suhajix

Sleduj Šuhajíkov Šuhajíci pri panvicina Instagrame

Sleduj Šuhajíkov Šuhajíci pri panvicina Facebooku

Suroviny na 4 porcie

•  Pečená krkovička: • 1 kg. bravčovej krkovičky • 200 g. cibule • 10 g. červenej sladkej papriky • 5 g. červenej údenej papriky • 5 g. drvenej rasce • 5 g. sušeného cesnaku • 10 g. soli • 5 g. cukru • 3 g. mletého čierneho korenia • 1 lyžica masla • 500 ml. piva •  Pečené zemiaky: • 800 g. očistených zemiakov • 100 g. póru • 100 g. masla •  soľ •  Karamelizovaná cibuľka: • 300 g. červenej cibule • 50 g. cukru • 200 ml. červeného vína •  vetvičky tymiánu •  Aceto balsamico •  soľ
Recept Pomaly pečená bravčová krkovička na Gastromenu.sk

Postup

1. Pripravíme si koreniacu zmes na krkovičku. Všetky koreniny, soľ a cukor na sucho zmiešame. Krkovičku obalíme v tejto zmesi a necháme odležať, ideálne cez noc. Cibuľu nakrájame na mesiačiky a dáme do plechu. Na cibuľu položíme krkovičku a podlejeme pivom. Prikryjeme papierom na pečenie a alobalom. Pečieme 6 hodín pri 120 °C.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2. Po upečení z výpeku a cibule urobíme omáčku a to tak, že ich preložíme do hrnca, dolejeme vodu podľa potreby. Prepasírujeme, dochutíme a do horúcej omáčky zašľaháme maslo.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
3. Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Medzitým si na masle orestujeme pór, nakrajaný na kolieska. Scedené zemiaky popučíme a zmiešame s pórom, prípadne dosolíme.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4. V hrnci si roztopíme cukor na karamel, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a podlejeme vínom. Pridáme tymián a trošku octu balsamico. Varíme kým nedosiahneme "lekvárovitú" konzistenciu. Dochutíme soľou. Na tanier dáme zemiaky a omáčku. Na zemiaky položíme pár kúskov jemnej krkovičky. Dokončíme karamelizovanou cibuľkou.⠀⠀

▪ Červené vínko si môžeš zakúpiť v našom Wineshopena Gastromenu.sk⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dobrú chuť! - Šuhajíci pri panvici
03.02.2021