Eshop - Wineshop
Kontakty

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
1
2

On-line donáška




 


Recepty na Gastromenu.sk

Quinoa jahodový koláč bez lepku, cukru a laktózy

Silvia Kollárová
Quinoa a jahody, zvláštna kombinácia si možno poviete. Moje posledné experimenty v pečení sú zamerané na Quinoa. Je to veľmi výživná obilnina a používam ju dosť často ako prílohu k jedlu alebo ju pridávam do teplých šalátov. Tento koláčik na moje potešenie bol skutočne fantastický, sladulinký a svieži vďaka jahodám. Na moje počudovanie dokonca aj mojej dcére tak chutil, že si znova žiada ho upiecť :-) Nemusíte sa obávať, vďaka banánu a jahodám je veľmi sladulinký. Vždy ma teší, ak sa v koláčikoch vyhýbam cukru a ak stačí sladulinkú chuť zvýrazniť iba ovocím. Snažím sa, aby moje koláče boli tou najlepšou a najzdravšou verziou v pečení a kreativite, aj keď vždy sa dá niečo doladiť. Keď si pomyslím na chuť jahôd, neuveriteľnú vôňu a šťavnatosť, ihneď mám v predstave moje detstvo a obdobie slnečného leta. Ešte vás stále neláka niečo chutné upiecť? Vyskúšajte môj nový recept s Quinoa a sladkými červenými jahodami.

◾ Ďalší recept, v poradí štvrtý od foodblogerky Silvii Kollárovej.

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na ďalší jej recept :-) Team Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 3 vajíčka •  1,5 banána • 450 g. jahôd • 2 šálky uvarená Quinoa biela (250 ml má jedna šálka) • 1 šálka ryžovej múky • 2 lyžičky jedlej soli
Recept Quinoa jahodový koláč bez lepku, cukru a laktózy na Gastromenu.sk

Postup

Banán (najlepšie sú prezreté banány) si rozpučíme riadne vidličkou. Banán vymiešame s vajíčkami do penista. Jahody umyjeme, nakrájame a zmixujeme na kašu. Postupne pridávame ostatné suroviny a vymiešame cesto. Vlejeme na 28 cm menší plech vystlaný papierom na pečenie a na vrch poukladáme ešte jahody. Dáme piecť na 180 °C, 45 - 50 minút. Tento experiment s Quinoa sa skutočne vydaril, vďaka banánu a jahodám je koláč sladulinký a Quinoa nie je ani cítiť. Ak máte radi koláče zo pšena, Quiona biela mu bola dosť podobná.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová.

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
23.01.2021
3705,1 tis


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
17.01.2021
4529,1 tis

Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Aj v tomto roku 2021 bude mojim dezertom kraľovať voňavá a hodvábne hladká čokoláda. Už som začala s experimentami, nakúpila nové pomôcky aj ingrediencie a postupne vám budem novinky...
12.01.2021
330,6 tis

Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
11.01.2021
996 tis