Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Ravioli s medvedím cesnakom, ricottou a bryndzou na cícerovom pyré

Peter Bracho
"Karanténa, nekaranténa, sezóna medvedieho cesnaku je tu. Táto bylinka je nielen veľmi chutná, ale aj nesmierne zdravá. Najjednoduchejším spôsobom teraz je, si ho ísť niekam do lesa nazbierať. A v rámci momentálnych obmedzení je to aj dobrá rada, ako stráviť príjemnejšie, aspoň jeden deň karantény" - hovorí Peter Bracho.

V našej kampani "Var s nami s profi kuchármi" máme pre Teba tip na skvelý recept od Petra Bracha - šéfkuchára Liptovského dvora****

V rámci tejto kampane by sme radi poradili ľuďom, ako sa doma zdravo stravovať. Samozrejme hľadáme aj liek na dobrú náladu, ktorý si táto situácia vyžaduje. Nechaj sa inšpirovať, a hlavne navar si zdravo s profi slovenskými a českými kuchármi.

▫ Na sociálnych sieťach označuj ako #varsnamisprofikucharmi

Týmto sa chceme poďakovať Petrovi Brachovi, že ako ďalší prispel do tejto kampane zdravých a veselých jedál na posilnenie imunity, tak aj nálady voči koronavírusu. Ďakujeme - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto na ravioli: • 300 g. hladkej múky • 50 g. kačacej masti (môže sa použiť aj bravčová masť alebo maslo) • 1 ks. žĺtko •  soľ • 1 dl. vody •  Plnka: • 100 g. ricotty • 100 g. bryndze • 1 ks. cibuľa opečená na masti • 100 g. medvedieho cesnaku •  čierne korenie •  soľ •  Pena z medvedieho cesnaku: • 1 ks. šalotka • 50 g. masla • 2 dl. vývaru • 50 g. medvedieho cesnaku •  soľ •  Cícerové pyré: • 1 ks. cibuľa • 3 strúčiky cesnaku • 100 g. masla • 100 g. cíceru • 0,5 l. vývaru •  soľ, korenie •  zrejúci syr
Recept Ravioli s medvedím cesnakom, ricottou a bryndzou na cícerovom pyré na Gastromenu.sk

Postup

Cesto na ravioli vyrobíme následovne. Zmiešame hladkú múku, masť, žĺtok, soľ a vodu. Cesto necháme 2 hodiny odležať v chladničke. Plnku pripravíme jednoducho zmiešaním ricotty, bryndze, opečenej cibuľky, soli, korenia a na drobno nasekaného cesnaku. Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 mm, povykrajujeme kolieska, pridáme plnku a vytvarujeme ravioli. Potom ich opečieme na prepustenom masle.

Pre prípravu pyré si orestujeme cibuľku aj cesnak, pridáme cícer, zalejeme vývarom a rozmixujeme.

Penu z medvedieho cesnaku pripravíme nasledovne. Orestujeme šalotku, pridáme vývar, cesnak a soľ a rozmixujeme. Hmotu prelejeme cez sitko do hrnčeka, ešte chvíľu povaríme a došľaháme na nadýchanú penu. A čo syrový čips? Na papier na pečenie nastrúhame zrejúci syr a dáme ho na 1 minútu do mikrovlnnej rúry.

Na tanier podávame cícerové pyré, ravioli, penu z medvedieho cesnaku a syrový čips. Dozdobíme to pečenými lístkami medvedieho cesnaku a jarnou cibuľkou. Je to skrátka skvelý tip ako si aj tieto dni preniesť špičkového šéfkuchára priamo do vlastnej kuchyne.

Aktualizované: 27.03.2020