Tento sendvič v sebe kombinuje niekoľko výborných potravín podporujúcich správnu činnosť pečene: ľanový olej v našej omega majonéze, červenú repu, ktorá obsahuje kyselinu listovú, horčík, draslík a červené farbivo betaín – podporuje správnu funkciu pečeňových buniek.
Pečeň je veľmi aktívny a regenerácie schopný orgán – po určitý bod. Máte už zistené prvé známky poškodenia pečene a zvažujte, čo s tým a kedy začať s nápravou? Sadnite si na 10 minút k internetu (áno, občas môže byť užitočný) a nájdite si nejaké obrázky cirhózy a rakoviny pečene – určite zistíte, že o svoju vzácnu pečeň idete zabojovať – a hneď!
Spoluautori: Mgr. Petra Gálisová, Ivana Kachutová (Mesárošová), MSc.
Foto: Mgr. Jana Ardanová
Postup
Suroviny naskladáme do sendviču od spodu:
- základná omega majonéza
- kolieska červenej repy
- mäkký kozí syr
- rukola pokvapkaná čerstvou citrónovou šťavou
- arašidové maslo
Čas prípravy 6 minút
09.10.2022