Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Sendvič voňavé oregano a chrumkavý fenikel

MUDr. Igor Bukovský PhD.
Tento recept kombinuje v sebe niekoľko veľmi užitočných pomocníkov tráviaceho systému: kurkumu (žltá omega majonéza) oregano: obsahuje karvakrol, tymol, limonén a ďalšie látky, ktoré majú známe antibakteriálne, antimykotické, protizápalové a protirakovinové účinky – oregano už dávno patrí k mojej „Najsilnejšej bylinkovej päťke proti rakovine“ fenikel: obsahuje veľmi silné antioxidanty s protizápalovým účinkom (anetol, kvercetín, apigenín, rutín) – uvoľňuje kŕče a lieči zápal sliznice.

Petra: určite sa oplatí pri výbere zeleniny a ovocia v obchode vložiť do košíka aj niečo neobvyklé, ako bol pre mňa ešte nedávno fenikel. Jeho zaujímavá chuť vám pripomenie cukríky, ktoré poznáte z detstva ‒ uhádnite ktoré! V lete môžete použiť aj čerstvé oregano zo záhradky – existuje veľa rôznych „príchutí“, napríklad citrónové oregano.

Ďaľšie recepty a zdravotné rady nájdete v mojich knihách na https://shop.akv.sk/ a videách na https://akv-tv.com/

Spoluautori: Mgr. Petra Gálisová, Ivana Kachutová (Mesárošová), MSc.

Foto: Mgr. Jana Ardanová

Suroviny na 1 porciu

•  celozrnná bageta •  žltá omega majonéza •  sušené oregano •  fenikel, nakrájaný na tenké plátky •  lahôdkové tofu, nakrájané na plátky
Recept Sendvič voňavé oregano a chrumkavý fenikel na Gastromenu.sk

Postup

Fenikel, nakrájame na tenké plátky a tak isto ja lahôdkové fofu.

Suroviny naskladáme do sendviču v poradí odspodu:

- žltá omega majonéza
- plátky tofu (alternatíva: tempeh)
- tenké plátky fenikla
- sušené oregano
- žltá omega majonéza




Čas prípravy 5 minút

02.10.2022