Tento recept kombinuje v sebe niekoľko veľmi užitočných pomocníkov tráviaceho systému: kurkumu (žltá omega majonéza) oregano: obsahuje karvakrol, tymol, limonén a ďalšie látky, ktoré majú známe antibakteriálne, antimykotické, protizápalové a protirakovinové účinky – oregano už dávno patrí k mojej „Najsilnejšej bylinkovej päťke proti rakovine“ fenikel: obsahuje veľmi silné antioxidanty s protizápalovým účinkom (anetol, kvercetín, apigenín, rutín) – uvoľňuje kŕče a lieči zápal sliznice.
Petra: určite sa oplatí pri výbere zeleniny a ovocia v obchode vložiť do košíka aj niečo neobvyklé, ako bol pre mňa ešte nedávno fenikel. Jeho zaujímavá chuť vám pripomenie cukríky, ktoré poznáte z detstva ‒ uhádnite ktoré! V lete môžete použiť aj čerstvé oregano zo záhradky – existuje veľa rôznych „príchutí“, napríklad citrónové oregano.
Ďaľšie recepty a zdravotné rady nájdete v mojich knihách na
https://shop.akv.sk/ a videách na
https://akv-tv.com/
Spoluautori: Mgr. Petra Gálisová, Ivana Kachutová (Mesárošová), MSc.
Foto: Mgr. Jana Ardanová
Postup
Fenikel, nakrájame na tenké plátky a tak isto ja lahôdkové fofu.
Suroviny naskladáme do sendviču v poradí odspodu:
- žltá omega majonéza
- plátky tofu (alternatíva: tempeh)
- tenké plátky fenikla
- sušené oregano
- žltá omega majonéza
Čas prípravy 5 minút
02.10.2022