Šepky z kyslého mlieka sú skvelé rusínske sladké raňajky. Jednoduchý ale o to chutnejší múčnik, ktorý sa od nepamäti jedol na Východnom Slovensku. V spolupráci s
Oli Džupi z Rádia Expres, sme ich niekoľko pre vás pripravili. S takýmito "Šepkami" ani ten pôst nebolí, či?
Sleduj
Petra Varguna Instagrame.
Sleduj
Petra Varguna Facebooku.
Pozri si aj na Gastromenu.sk, ďalší recept od Petra Vargu
Makronky - Macaroons
Postup
Do polohrubej múky pridáme soľ, sódu a kyslé mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré nemá byť veľmi tuhé. Rozvaľkáme a nakrájame na kocky. Alebo vykrojíme pohárom kolieska, ktoré vyprážame na panvici na oleji alebo bravčovej masti. Upečené šepky, ešte horúce prikryjeme utierkou alebo alobalom. Pekne zmäknú. Podávame s maslom, džemom, alebo medom. Mňam.
Dobrú chuť! -
Peter Varga
04.03.2021