Denné menu

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Šepky z kyslého mlieka

Peter Varga
Šepky z kyslého mlieka sú skvelé rusínske sladké raňajky. Jednoduchý ale o to chutnejší múčnik, ktorý sa od nepamäti jedol na Východnom Slovensku. V spolupráci s Oli Džupi z Rádia Expres, sme ich niekoľko pre vás pripravili. S takýmito "Šepkami" ani ten pôst nebolí, či?

Sleduj Petra Varguna Instagrame.

Sleduj Petra Varguna Facebooku.

Pozri si aj na Gastromenu.sk, ďalší recept od Petra Vargu Makronky - Macaroons

Suroviny

• 500 g. polohrubej múky • 250 ml. kyslého mlieka • 1 lyžička sódy bikarbóny •  soľ •  olej alebo bravčová masť •  maslo •  džem •  med
Recept Šepky z kyslého mlieka na Gastromenu.sk

Postup

Do polohrubej múky pridáme soľ, sódu a kyslé mlieko. Vypracujeme cesto, ktoré nemá byť veľmi tuhé. Rozvaľkáme a nakrájame na kocky. Alebo vykrojíme pohárom kolieska, ktoré vyprážame na panvici na oleji alebo bravčovej masti. Upečené šepky, ešte horúce prikryjeme utierkou alebo alobalom. Pekne zmäknú. Podávame s maslom, džemom, alebo medom. Mňam.

Dobrú chuť! - Peter Varga
04.03.2021