Ivana: mám rada sladké a obzvlášť počas náročnejších dní, kedy si človek potrebuje „obaliť nervy“. Toto je výborná kombinácia „na nervy“ nielen preto, že je sladká, ale je aj plná dôležitých vitamínov a minerálov – napríklad vitamínov skupiny B a horčíka.
Tip: táto sladká zmes je aj výbornou náplňou do čerstvo upečenej voňavej celozrnnej palacinky
Igor: alebo aj do celozrnného croissantu, ale fakt len do toho celozrnného. (Dostať ho len výnimočne!)
Spoluautori: Mgr. Petra Gálisová, Ivana Kachutová (Mesárošová), MSc.
Foto: Mgr. Jana Ardanová
Postup
V miske vidličkou roztlačíme tofu. Pridáme kakao, mandľové mlieko, arašidové/mandľové maslo, škoricu a osladíme javorovým sirupom/medom. Nakoniec primiešame sekané vlašské orechy a sušené figy/jahody nakrájané na menšie kúsky.
Pita chlieb prerežeme naprieč a každú stranu opatrne otvoríme, aby sme vytvorili priestor, ktorý výdatne naplníme zmesou
Čas prípravy 11 minút
28.07.2022