Tentokrát, keď som tvorila tento jednoduchý recept na slaný koláč, som trošku uvažovala :-) Nie každý máme radi ovčiu bryndzu. Moja dcéra ju priam neznáša. No v tomto slanom koláči, ju nebudete ani cítiť v spojení s ostatnými surovinami. Manželovi chuť koláča pripomína taliansky chlebík Foccacia. Opäť platí sto ľudí má sto chutí a Ja verím, že pri mojom novom recepte si svoju chuť takisto nájdete. Ďakujeme Silvii za to, že sa s nami podelila o tento jej úžasný recept na Gastromenu.sk
◾ Sleduj Silviiné recepty aj na jej Instagrame
kollarovasilvia
Postup
Vajíčka vymiešame spolu s kokosovým mliekom a postupne pridávame múku, jedlú sódu a mix sušených byliniek. Výber byliniek si môžete zvoliť aj sami, aké máte radi. Pridáme na jemno nakrájaný pór, hrášok, rozdrvený balkánsky syr a ovčiu bryndzu. Vymiešame riadne husté cesto. Potom cesto vlejeme do 23 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Na vrch koláčika si poukladáme rozkrojené olivy a čerstvý rozmarín. Samozrejme môžete použiť aj sušený rozmarín. Pečieme na 180 °C, 50 minút a necháme koláč úplne vychladnúť. Recept nie je skutočne náročný a milovníci bryndze a balkánskeho syru si prídu na svoje. Moja dcérenka bryndzu nemá moc v obľube, no v tomto koláčiku si ju zamilovala. Manželovi zase chuť koláča v kombinácii s olivami a syrom, pripomínal taliansky chlieb foccacia.
S láskou k pečeniu
Silvia Kollárová
15.09.2020