Eshop - Wineshop
Kontakty

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
1

On-line donáška




 


Recepty na Gastromenu.sk

Slávky na dva spôsoby

Martin Záhumenský
Pripravíme si ich na dva spôsoby, ale základ majú ten istý a to je takzvané sofrito. Na olivovom oleji si opečieme nakrájanú šalotku, cesnak a sedano - takto začína opisovať svoj recept Martin Záhumenský, ktorého môžeš sledovať aj v jeho Instagramovom profile martinzahumensky

Suroviny na 4 porcie

• 1 kg. slávky • 4 ks. šalotky alebo cibule • 2 strúčiky cesnaku • 2 ks. sedano • 150 g. pancetta • 200 g. cherry paradajok • 300 ml. bieleho vína alebo prosecco • 50 g. masla • 100 g. parmezánu alebo pecorino •  kvalitný olivový olej • 1 ks. citrónu
Recept Slávky na dva spôsoby na Gastromenu.sk

Postup

Slávky si najskôr vyčistite. Dobrá technika je si ich dať do ľadovej vody, osolenej morskou soľou. Tým pádom si budú myslieť, že sú v prirodzenom prostredí a tak sa otvoria a vyplavia prebytočný piesok. Nechať ich len pod tečúcou vodou je nezmysel, radšej ušetrite vodu. Nezabudnite očistiť takzvané "fúzy".

Slávky s cherry paradajkami

Pridáme slávky, prikryjeme a necháme cca minútu podusiť. Pridáme prekrojené paradajky, podlejeme vínom a dusíme dokiaľ sa neotvoria. Hneď ako sa slávky otvoria, odstavíme ich z ohňa. Pridáme bazalku a zastrúhame trochou parmezánu, čím aj zahustíme omáčku. Pridáme kúsok masla, čím omáčku aj zjemníme. Dochutíme citrónovou kôrou a šťavou.

Slávky s pancettou

Pridáme nakrájanú pancettu, skaramelizujeme. Pridáme slávky, prikryjeme a necháme cca minútu podusiť. Podlejeme vínom a dusíme dokiaľ sa neotvoria. Hneď ako sa slávky otvoria, odstavíme z ohňa. Pridáme petržlenovú vňať a zastrúhame syrom pecorino, čím aj zahustíme omáčku. Pridáme kúsok masla, čím omáčku aj zjemníme. Dochutíme citrónovou kôrou a šťavou.

Okamžite servírujeme a konzumujeme najlepšie s cesnakovou bagetkou. Slávky sú skvelým jednoduchým jedlom vhodným na ľahký obed či večeru, ale sú aj skvelým párty jedlom.

Bon appetit! - Martin Záhumenský
13.10.2020

Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Aj v tomto roku 2021 bude mojim dezertom kraľovať voňavá a hodvábne hladká čokoláda. Už som začala s experimentami, nakúpila nové pomôcky aj ingrediencie a postupne vám budem novinky...
12.01.2021
96,4 tis


Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
11.01.2021
870,9 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
05.01.2021
3507,9 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
05.01.2021
4297,7 tis

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Neváhaj si objednať od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk. Pri každej objednávke dostávaš kredit, s ktorým ušetríš 3%. Tešíme sa na tvoju objednávku...
31.10.2020
1957,4 tis