TOP ponuka

Trnava
2

Denné menu

Obedové menu

Trnava
8

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Šošovicový prívarok

Šuhajíci pri panvici
Po dlhšom uvažovaní čo navariť, by nám mohla skrsnúť myšlienka strukovinového jedla v podobe šošovice. Navarme si spoločne so "Šuhajíkmi" ich výdatný šošovicový prívarok. Poďme na recept ↩

Sleduj "Šuhajíkov" na ich oficiálnom webe Suhajicipripanvici.sk

Sleduj "Šuhajíkoch" aj na ich FB Šuhajíci Pri Panvici

Sleduj "Šuhajíkoch" aj na ich IG Šuhajíci Pri Panvici

Suroviny na 4 porcie

• 250 g. šošovice • 150 g. beluga šošovice •  cibuľa •  cesnak •  1 - 2 ks. zemiak •  vývar •  bobokový list, nové korenie •  červené víno Rosso Veneto IGT "Creàr" •  soľ, čierne korenie •  maslo •  ocot • 4 ks. vajcia •  olej na vyprážanie •  zeleninový bylinkový olej •  petržlnová vňať
Recept Šošovicový prívarok na Gastromenu.sk

Postup

V dvoch hrncoch si pripravíme cibuľovo-cesnakový základ. Do prvého dáme klasickú šošovicu, orestujeme, zalejeme vývarom, pridáme koreniny, očistený nakrájaný zemiak, malé kocky a varíme do mäkka.

Do druhého hrnca dáme Belugu, orestujeme, podlejeme vínom a dusíme do mäkka. Za častého miešania prilievame po troške teplý vyvar (ako pri príprave rizota).

Keď je beluga al dente, odstavíme, dochutíme cesnakom a spojíme šošovice do jedného hrnca. Zjemníme maslom, dochutíme soľou, korením prípadne môžeme pridať aj trochu chili. Okyslíme prevareným octom.

Zemiakové šupky vypražíme v oleji, osolíme a na tanieri z nich vytvoríme "hniezdo" do ktorého vložíme stratené vajíčko. Pokvapkáme zeleným olejom a nasekanou hladkou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť kamaráti - Šuhajíci pri panvici
07.05.2021

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
21.04.2024
28,5 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
DONÁŠKA: 0950 332 332 Prajeme Vám dobrú chuť...
12.04.2024
20,1 M