Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Špenátová roláda bez lepku

Silvia Kollárová
Čo si predstavíte, keď zbadáte čerstvý špenát? Ja si predstavujem chutný svieži šalát s kopou inej zeleninky, skvelú špenátovú omáčku, chutnú krémovú polievku a nakoniec sa mi v predstavách zjaví koláč so sladkou ovocnou plnkou. A nie len jeden nápad sa zrodil v mojej mysli, no nakoniec som sa rozhodla vám predstaviť moju úžasnú sladkú roládu s plnkou avokáda a hrušky.

Myslíte si, že to nie je možné?

Omyl, v špenáte je veľké čaro pečenia a chuť vôbec nezacítite. Jednoducho moja slabosť je vždy skombinovať niečo zaujímavé a chutné v pečení. Či už je to so zeleninou alebo ovocím. Cesto rolády je veľmi krehké a mäkulinké, v spojení s ovocnou plnkou dokonale sladké a svieže. Ak si vrch rolády polejete troškou kvalitnej roztopenej horkej čokolády, zažijete úžasný pôžitok každého kúsku v ústach.

Ešte si stále myslíte, že špenát v koláči nie je dobrá voľba? Neváhajte a vyskúšajte opäť môj jednoduchý a rýchly recept na skvelú špenátovú roládu. Ako sa vraví, nekonečnej fantázií sa medze nekladú.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
◾ Tu je ďalší recept, v poradí už druhý od foodblogerky Silvii Kollárovej
. Tvoje Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 125 g. čerstvý baby špenát • 3 vajíčka • 3 lyžice Agáve sirupu • 5 lyžíc ovsenej múky bez lepku •  Plnka: • 2 ks. hrušky • 1 ks. avokádo • 2 lyžice 100% bio kakao s nízkym obsahom tuku a cukru • 3 lyžice nízkotučného tvarohu •  76% kvalitná horká čokoláda
Recept Špenátová roláda bez lepku na Gastromenu.sk

Postup

Najprv si oddelíme vajíčka. Umyjeme špenát a sparíme ho nad parou. Ja používam vo svojej domácnosti parný hrniec. Sparený špenát aj so žĺtkami a Agáve sirupom zmixujeme v smoothie mixéry. Postupne pridáme múku a nakoniec do cesta zľahka primiešame vyšľahané bielka so štipkou soli. Cesto vlejeme na menší 28 cm plech vystlaný papierom na pečenie a zľahka ho rozotrieme. Pečieme na 180°C, 15 minút. Cesto si po upečení prehodíme opatrne na dosku naopak, stiahneme papier na pečenie a pomocou utierky ešte teplé zrolujeme. Hrušky na plnku si ošúpeme, nakrájame a uvaríme do mäkka. Ak treba podlejte hrušky troškou vody. Vezmeme opäť smoothie mixér a spolu s avokádom zmixujeme na kašu. Postupne primiešame do plnky ostatné suroviny. Plnku rozotrieme na cesto, zrolujeme a dáme na chvíľu roládu schladiť do chladničky. Vrch rolády môžete poliať kvalitnou horkou čokoládou, ktorú roztopíte s troškou kokosového oleja nad parou. Tejto kombinácii rôznych chutí so špenátom sa nemusíte vôbec báť, dokonca moja dcéra plnky s avokádom veľmi obľubuje. Ak sa bojíte piecť a experimentovať so špenátom, v tomto koláčiku rozhodne chuť špenátu nie je cítiť. V tom je čaro pečenia:-)

Prajem vám krásny zážitok pri pečení.
◾ Foodblogerka Silvia Kollárová