Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Syrovo-slaninový koláč s cibuľou

Vojto Artz
Nenáročné jedlo na prípravu, ktoré si Slováci po desaťročia pripravovali, je aj napríklad vo forme tohto slaného koláča, skoro ako pizze. Taliani používajú ako základ na potieranie pizze hlavne paradajkovú omáčku, za to my a to aj kvôli ročnému obdobiu, si tento koláč pripravujeme najmä s mliečnymi výrobkami. Nebude to inak ani pri tomto syrovo-slaninovom koláči. Dokonca si myslíme, že pri tomto prevedení - od majstra kuchárov a Slovenského prezidenta kuchárov aj cukrárov Vojta Artza, je to aj momentálne tou lepšou voľbou.

Sleduj Vojta Artza aj na IB vojtoartz_cookingshow

Sleduj Vojta Artza aj na FB Vojto Artz - Cookingshow

Suroviny na 4 porcie

• 250 g. hladkej múky • 20 g. droždia •  voda podľa potreby •  soľ •  1/2 lyžice kryštálového cukru •  čerstvo mleté čierne korenie • 400 g. paradajky lúpané drvené •  petržlenová vňať • 250 g. syru (čedar, gruyére, ementál...) • 100 g. krémového syru (Lučina) • 1 balenie hustého bieleho jogurtu • 150 g. anglickej slaniny (kto postí vynechá) • 1 lyžica masti • 2 ks. žltej cibule • 2 ks. červenej cibule
Recept Syrovo-slaninový koláč s cibuľou na Gastromenu.sk

Postup

1. Najskôr pripravíme z droždia, cukru a trochy vlažnej vody kvások. Zmiešame ho s múkou a so soľou, prilejeme vodu a cesto dobre vypracujeme. Cesto necháme odpočinúť.

2. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké mesiačiky. Krátko orestujeme na masti.

3. Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a uložíme na plech. Po celej ploche ho potrieme ochutenými paradajkami, osolíme a okoreníme.

4. V miske vymiešame krémový syr s jogurtom, so soľou, s korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Nalejeme na cesto s paradajkami a na vrch poukladáme plátky slaniny, restovanú cibuľu a posypeme nahrubo nastrúhaným syrom. Pečieme na 190 °C do zlata.

Zdroj: Varecha.sk / Foto: Dušan Křístek

Do pečenia priatelia Vojto Artz

Pozerávaš Youtube? Sleduj kanál Varecha TV
02.03.2021