Nenáročné jedlo na prípravu, ktoré si Slováci po desaťročia pripravovali, je aj napríklad vo forme tohto slaného koláča, skoro ako pizze. Taliani používajú ako základ na potieranie pizze hlavne paradajkovú omáčku, za to my a to aj kvôli ročnému obdobiu, si tento koláč pripravujeme najmä s mliečnymi výrobkami. Nebude to inak ani pri tomto syrovo-slaninovom koláči. Dokonca si myslíme, že pri tomto prevedení - od majstra kuchárov a Slovenského prezidenta kuchárov aj cukrárov Vojta Artza, je to aj momentálne tou lepšou voľbou.
Sleduj Vojta Artza aj na IB
vojtoartz_cookingshow
Sleduj Vojta Artza aj na FB
Vojto Artz - Cookingshow
Postup
1. Najskôr pripravíme z droždia, cukru a trochy vlažnej vody kvások. Zmiešame ho s múkou a so soľou, prilejeme vodu a cesto dobre vypracujeme. Cesto necháme odpočinúť.
2. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké mesiačiky. Krátko orestujeme na masti.
3. Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a uložíme na plech. Po celej ploche ho potrieme ochutenými paradajkami, osolíme a okoreníme.
4. V miske vymiešame krémový syr s jogurtom, so soľou, s korením a nasekanou petržlenovou vňaťou. Nalejeme na cesto s paradajkami a na vrch poukladáme plátky slaniny, restovanú cibuľu a posypeme nahrubo nastrúhaným syrom. Pečieme na 190 °C do zlata.
Zdroj:
Varecha.sk / Foto:
Dušan Křístek
Do pečenia priatelia
Vojto Artz
Pozerávaš Youtube? Sleduj kanál
Varecha TV
02.03.2021