Eshop - Wineshop
Kontakty

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
1

On-line donáška




 


Recepty na Gastromenu.sk

Tekvicové hokkaido brownie (bez lepku, bez laktózy, bez vajec)

Silvia Kollárová
Keď sa pozerám von z nášho okna v kuchyni smerom na terasu, všade je mokro a kvapky dažďa sa
naháňajú veľkou rýchlosťou za sebou. Opäť je tu obdobie sychravého, chladného a daždivého
počasia. Slnko len občas vykukne na krátko z poza oblakov, trochu nás ohreje a pohladí po tvári svojimi
lesklými lúčmi svetla. Toto sychravé obdobie a tento chladný čas ma láka, viac venovať svoju
myseľ mojej kreativite v pečení, viac precítiť vôňu jesene a vložiť všetku svoju energiu do podoby
chutného sladkého koláčika. Farebné tekvice sú akoby symbolom chladnej jesene a pôžitku uvariť
chutné jedlo alebo úžasnú krémovú polievku s kvapkami tekvicového oleja a upražených semienok.
Tekvica je veľmi vhodná aj na pečenie koláčikov alebo si vymiešať skvelú sladkú plnku s mandľovým
maslom a horkou čokoládou. Ja som zvolila koláčik brownie s kúskami horkej čokolády a mandlí.
Báječná kombinácia, ktorou rozhodne nič nepokazíte. A opäť sa teším, ak túto kombináciu skvelých
chutí vyskúšate a upečiete si svoje brownie. Milovníci horkej čokolády si prídu na svoje :-)

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: •  polovica menšej tekvice Hokkaido • 1 šálka kokosového mlieka • 2 lyžice kokosového cukru •  Vanilka Hraška (zarobiť jedno vajíčko - náhrada 1 ks klasické slepačie vajíčko) • 1 lyžička cejlónskej škorice • 1 lyžička jedlej sódy • 100 g. ovsenej múky bez lepku •  1/2 šálky mletých mandlí • 150 g. 82% vegan horká čokoláda (náhrada klasická horká čokoláda)
Recept Tekvicové hokkaido brownie (bez lepku, bez laktózy, bez vajec) na Gastromenu.sk

Postup

Najprv si umyjeme a nakrájame tekvicu aj so šupkou, dáme upiecť na 200 °C - 20 minút. Tekvicu aj so
šálkou kokosového mlieka zmixujeme na pyré. Postupne pridávame ostatné suroviny, vegánske
vajíčko Vanilka Hraška (40 ml voda - 1 a pol pl. Vanilka Hraška). Samozrejme môžete použiť aj
klasické slepačie vajíčko. Nakoniec primiešame suché suroviny a čokoládu rozpustenú nad parou.
Cesto vlejeme do 23 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a riadne porozťahujeme. Pred
pečením potrieme ešte vrch koláčika trochou tekvicového pyré, ktoré sme si predtým trochu odložili.
Dáme piecť na 180 °C, 50 - 55 minút. Necháme úplne vychladnúť, takisto môžete brownie odložiť na
chvíľu do chladničky.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová

Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Aj v tomto roku 2021 bude mojim dezertom kraľovať voňavá a hodvábne hladká čokoláda. Už som začala s experimentami, nakúpila nové pomôcky aj ingrediencie a postupne vám budem novinky...
12.01.2021
96,6 tis


Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
11.01.2021
871,1 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
05.01.2021
3508,1 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
05.01.2021
4297,9 tis

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Neváhaj si objednať od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk. Pri každej objednávke dostávaš kredit, s ktorým ušetríš 3%. Tešíme sa na tvoju objednávku...
31.10.2020
1957,6 tis