Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Tekvicové hokkaido brownie (bez lepku, bez laktózy, bez vajec)

Silvia Kollárová
Keď sa pozerám von z nášho okna v kuchyni smerom na terasu, všade je mokro a kvapky dažďa sa
naháňajú veľkou rýchlosťou za sebou. Opäť je tu obdobie sychravého, chladného a daždivého
počasia. Slnko len občas vykukne na krátko z poza oblakov, trochu nás ohreje a pohladí po tvári svojimi
lesklými lúčmi svetla. Toto sychravé obdobie a tento chladný čas ma láka, viac venovať svoju
myseľ mojej kreativite v pečení, viac precítiť vôňu jesene a vložiť všetku svoju energiu do podoby
chutného sladkého koláčika. Farebné tekvice sú akoby symbolom chladnej jesene a pôžitku uvariť
chutné jedlo alebo úžasnú krémovú polievku s kvapkami tekvicového oleja a upražených semienok.
Tekvica je veľmi vhodná aj na pečenie koláčikov alebo si vymiešať skvelú sladkú plnku s mandľovým
maslom a horkou čokoládou. Ja som zvolila koláčik brownie s kúskami horkej čokolády a mandlí.
Báječná kombinácia, ktorou rozhodne nič nepokazíte. A opäť sa teším, ak túto kombináciu skvelých
chutí vyskúšate a upečiete si svoje brownie. Milovníci horkej čokolády si prídu na svoje :-)

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: •  polovica menšej tekvice Hokkaido • 1 šálka kokosového mlieka • 2 lyžice kokosového cukru •  Vanilka Hraška (zarobiť jedno vajíčko - náhrada 1 ks klasické slepačie vajíčko) • 1 lyžička cejlónskej škorice • 1 lyžička jedlej sódy • 100 g. ovsenej múky bez lepku •  1/2 šálky mletých mandlí • 150 g. 82% vegan horká čokoláda (náhrada klasická horká čokoláda)
Recept Tekvicové hokkaido brownie (bez lepku, bez laktózy, bez vajec) na Gastromenu.sk

Postup

Najprv si umyjeme a nakrájame tekvicu aj so šupkou, dáme upiecť na 200 °C - 20 minút. Tekvicu aj so
šálkou kokosového mlieka zmixujeme na pyré. Postupne pridávame ostatné suroviny, vegánske
vajíčko Vanilka Hraška (40 ml voda - 1 a pol pl. Vanilka Hraška). Samozrejme môžete použiť aj
klasické slepačie vajíčko. Nakoniec primiešame suché suroviny a čokoládu rozpustenú nad parou.
Cesto vlejeme do 23 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a riadne porozťahujeme. Pred
pečením potrieme ešte vrch koláčika trochou tekvicového pyré, ktoré sme si predtým trochu odložili.
Dáme piecť na 180 °C, 50 - 55 minút. Necháme úplne vychladnúť, takisto môžete brownie odložiť na
chvíľu do chladničky.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová