Bardolino Superiore DOCG "Speronà"
8.5 / 10
10,80 €
Bardolino Superiore DOCG "Speronà"

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
2

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Teplý zemiakový šalát

Branislav Michalčík
Obdobie letných šalátov máme ešte veľmi ďaleko. My ale nemusíme smútiť. Recept od Branislava Michalčíka nám túto situáciu v celku zachraňuje. Použitie surovín pre tento recept na teplý zemiakový šalát je nenáročný a tieto ingrediencie bežne dostať v hocijakom obchodnom reťazci. Ten kto v lete nelenil na záhrade, môže mať aj väčšinou ingrediencií, svojich lepších domácich. Teplý zemiakový šalát v podaní šéfkuchára, nám spestrí jedálniček v týchto zimných dňoch.

Sleduj Branislava Michalčíka na Instagrame

Suroviny na 4 porcie

• 800 g. zemiakov • 400 g. tekvice hokkaido • 25 g. cherry paradajok • 400 g. zelených fazuľových lúskov • 1 ks. stredná červená cibuľa • 24 ks. ďatlí •  prerastená slanina (24 tenkých plátkov) •  soľ • 2 lyžice medu • 2 ks. pomarančov • 4 lyžičky kremskej horčice •  olivový olej •  štipka mletej škorice • 100 g. rukoly
Recept Teplý zemiakový šalát na Gastromenu.sk

Postup

Ako prvé si prekrojíme stredné zemiaky na polovičky. Naukladáme ich na plech rezom hore, pekne ich rozložíme po celom plechu a osolíme. Sušené ďatle obalíme v slanine a naukladáme pomedzi prekrojené zemiaky. Tým sa nám krásne prepoja chute počas pečenia. Pečieme na 180 °C, 20 minút, krásne dozlatista. Medzitým si spravíme zálievku. Najprv odšťavíme pomaranče (2 plátky si necháme na dekorovanie). Šťavu z pomarančov dáme do misky. Metličkou zašľahávame po lyžiciach horčicu, med, škoricu a soľ. Vymiešame úplne do hladka. Pri stálom miešaní pridáme na záver olivový olej, až kým dresing pekne nezhustne.

Na suchej rozpálenej panvici si opečieme cherry paradajky. Z plechu, kde sa piekli zemiaky, si zlejeme masť zo slaniny. Na nej si opečieme tekvicu hokkaido (nakrájanú na parmentier), zelenú fazuľku (nakrájanú na menšie kúsky cca 4cm, ktorú sme si pred tým zblanžírovali), červenú cibuľu (nakrájanú na plátky). Pred koncom pridáme zemiaky a opečené cherry paradajky. Zľahka premiešame, pridáme dresing a krátko prehrejeme. Podávame na tanieri, kde sme si rozložili lístky rukoly. Na vrch šalátu naukladáme ďatle v slaninke, dozdobíme rukolou, čerstvým pomarančom a posypeme granátovým jablkom.

Dobrú chuť - chef Branislav Michalčik
01.02.2021

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
15.04.2021
6705,2 tis


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Objednaj si od nás pizzu, alebo iné jedlo podľa chuti a my Ti ho prinesieme priamo až domov alebo až do práce. Pizza & restaurant Halenár...
11.04.2021
1574,1 tis

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si jedlo alebo obedové menu z Treeclub v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri tým svoje peniažky. Každou ONLINE objednávkou si sporíš kredit, ktorý potom môžeš...
09.04.2021
1934 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Zaregistrovaným užívateľom Gastromenu.sk sa pri každej online objednávke pripíše kredit. Kredit od nás je vo výške 3 %. Takže stačí už len objednávať a šetriť si...
28.03.2021
6189,6 tis

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Neváhaj si objednať od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk. Pri každej objednávke dostávaš kredit, s ktorým ušetríš 3%. Tešíme sa na tvoju objednávku...
28.03.2021
4050,4 tis


Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
22.03.2021
2275,4 tis

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
U nás si vieš naše jedlo objednávať aj lacnejšie :-) AKO? Pri objednaní jedla v online donáške Treeclub na Gastromenu.sk, si pri každej objednávke sporíš kredit. Ten potom...
14.02.2021
1550,4 tis