Eshop - Wineshop
Kontakty

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
1
2

On-line donáška




 


Recepty na Gastromenu.sk

Tiramisu

Suroviny na 10 porcií

• 3,00 ks. domáce vajcia • 0,50 l. mascarphone • 0,25 l. smotana 33% • 100,00 g. práškový cukor • 0,05 l. Amareto • 250,00 g. piškóty • 300,00 g. ovocie • 50,00 g. kakao
Recept Tiramisu na Gastromenu.sk

Postup

Moja príprava dezertu Tiramisu je úplne jednoduchá. Roky, ktoré ma naučili sa pohybovať v kuchyniach rôznych reštauráciach, odzrkadľujú tento recept.

Žĺtka vymiešame s cukrom. Ale pozor! Musí sa to robiť nad parou, kde prejde tepelná úprava vajíc minimálne nad 54 °C. Potom pridáš Mascarphone a nakoniec vyšľahanú 33% percentnú sladkú smotanu. To je, čo sa týka krému. Ideme na vyskladanie samotnej Tiramisu do nádoby, alebo nejakého pohára.

Najprv kladieme na dno nádoby, alebo keď chceš pohára, piškóty, ktoré predtým tesne namáčame do vychladenej kávy, ktorá je dochutená Amaretom - mandľovým likérom, ktorý dáva Tiramisu tú správnu, ničím nevymeniteľnú chuť.

Postupuješ minimálne tromi vrstvami. Kludne to môžeš nakombinovať nejakým ovocím. Ja som zvykol dávať v určitom prípade jahody, ale môžeš to vyskúšať aj s iným ovocím.

Všetko to nechaj minimálne do zajtra odležať v chladničke a pred podávaním to posyp podľa chuti kakaom. Na ozdobu môžeš použiť lístok čerstvej citrónovej mäty a kúsok čerstvého ovocia, ktoré v recepte Tiramisu použiješ.

Autor: Branislav Brežák

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
23.01.2021
3705,5 tis


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
17.01.2021
4529,5 tis

Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Aj v tomto roku 2021 bude mojim dezertom kraľovať voňavá a hodvábne hladká čokoláda. Už som začala s experimentami, nakúpila nové pomôcky aj ingrediencie a postupne vám budem novinky...
12.01.2021
331 tis

Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
11.01.2021
996,2 tis