TOP ponuka

Trnava
1

Denné menu

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Tradičná ťahaná štrúdľa

Jana Púchla
V kuchyni často experimentujem, rada sa však vraciam k tradičným dezertom. Ťahanou štrúdľou podľa rodinného receptu vždy poteším svoju rodinu a pripravujem ju naozaj s láskou. Keďže jeseň je čas jabĺk, rada sa s vami podelím s receptom, ktorý vdýchne vôňu jesene a babičkinej kuchyne aj do vášho domova.

◾ Tento recept sme dostali od cukrárky Janky Púchlej

Ďakujeme Janke Púchlej, a tešíme sa na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: •  3 - 4 hrnčeky hladkej múky •  1 hrnček vlažnej vody • 1 vajíčko •  trochu oleja •  Plnka: •  jablká •  maslo •  vanilkový cukor •  škorica •  hrozienka •  mleté orechy
Recept Tradičná ťahaná štrúdľa na Gastromenu.sk

Postup

Všetky ingrediencie vymiešame pomocou mixéra so špirálovými lopatkami, prikryjeme utierkou a necháme 20 minút odpočívať. Potom cesto preložíme na pomúčený obrus, najprv zľahka rozvaľkáme a následne začneme suchými rukami rovnomerne vyťahovať smerom od stredu k okrajom.

Keď máme cesto dostatočne vytiahnuté, nožnicami obstriháme hrubé okraje (pri upečení by boli tvrdé). Na polovicu cesta rozložíme ľubovoľnú plnku, druhú polovicu cesta poprskáme olejom. Takto pripravené cesto zvinieme pomocou obrusu. Štrúdľu preložíme na pomastený plech, potrieme vajíčkom a pečieme približne 45 minút na 200 stupňov.

Plnka podľa vlastného výberu - maková, orechová, tvarohová.. Odporúčam jablkovú - na masle krátko podusíme strúhané jablká a pridáme vanilkový cukor, škoricu, hrozienka a mleté orechy.

Dobrú chuť, Jana Púchla


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
DONÁŠKA: 0950 332 332 Prajeme Vám dobrú chuť...
12.04.2024
19,9 M