Rakúska vychytávka s originálnym názvom Kaiserschmarrn.
Suroviny na 4 porcie
• 0,4 l. voda• 4 kopčeky vanilkovej zmrzliny• 30 g. mandle• 250 g. jahody• 5 cl. rum• 50 g. olej• 100 g. karamelový topping Nestlé• 100 g. hrozienka• 200 g. hladká múka• 2 ks. vajcia• soľ
Postup
Z mlieka vaječných žĺtok a hladkej múky pripravíme husté cestíčko. Ochutíme cukrom a štipkou soli. Tesne pred tepelnou úpravou do pripraveného cesta primiešame vyšľahanú penu z vaječných bielkov a zľahka premiešame. Takto pripravené cesto nalejeme na panvičku, ktorú sme potreli olejom. Hrúbka cesta by mala byť približne 8mm. Najprv opečieme jednu stranu dozlatova a potom dopečieme aj druhú stranu a pomocou drevených variešiek cesto na panvičke roztrháme. Prilejeme karamelový topping, pokvapkáme rumom a pridáme hrozienka. Všetko spolu opekáme kým sa nám topping rovnomerne obalí na cesto. Pridáme kúsky jahôd a takto pripravené trhance okamžite dáme na tanier. Tesne pred servírovaním jedlo zdobíme kopčekom vanilkovej zmrzliny a posypeme opraženými mandľami.