Eshop - Wineshop
Kontakty

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
1

On-line donáška




 


Recepty na Gastromenu.sk

Vegan figový koláč

Silvia Kollárová
Je tu nádherné obdobie čerstvých voňavých fíg. Ja osobne figy veľmi zbožňujem, sú tak sladulinké a tak krásne svojou typickou farbou, že neviem nikdy odolať. Čerstvé sladulinké figy sú veľmi vhodné pre pečenie koláčikov a takisto sa dajú využiť trebárs aj do čerstvého šalátu, vo fantázii sa medze nekladú. Veľa z vás ich možno aj využije vo varení. Viete si predstaviť, také sladké raňajky s figovým domácim džemom potretým voňajúci chlebík, ktorý ste si práve upiekli s chrumkavou nádhernou kôrkou? Alebo si len tak sadnúť niekam do prírody a pripraviť nádherný figový piknik :-) Postupne sa chystám moje sny zrealizovať a takisto je to aj v pečení mojich koláčov, opäť som si vysnívala chutný sladký recept s čerstvými figami :-) Ak máte ešte v zásobe čerstvé figy, neváhajte a upečte si svoj sladký figový koláčik.

◾ Ďalší recept od foodblogerky Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej, a už sa tešíme na jej ďalší recept :-) Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: • 2 banány •  Vanilka Hraška /zarobiť 2 vajíčka - náhrada 2 žĺtky/ • 100 g. mandľovej múky • 100 g. ovsenej múky bez lepku • 1 šálka (250 ml.) uvareného cíceru • 150 ml. kokosového mlieka • 1 lyžička jedlej sódy • 1 lyžička cejlónskej škorice •  Plnka: • 5 ks. čerstvých fíg • 2 hrste rozdrvených vlašských orechov
Recept Vegan figový koláč na Gastromenu.sk

Postup

Cícer si vždy vopred uvarím, nepoužívam žiadne polotovary ani konzervy. Banány si roztlačíme vidličkou úplne na kašu a pridáme uvarený, rozmixovaný cícer s (100 ml.) kokosovým mliekom, takisto do kašovej konzistencie. Postupne pridávame ostatné suroviny, 2 vajíčka - Vanilka Hraška / zarobíme 3 pl. Vanilka Hraška a 80 ml. vody/, ako náhradu môžete použiť 2 žĺtka pre nevegánov. Pridáme 150 ml. kokosového mlieka a ostatné suché suroviny. Zmixované cesto vlejeme do 23 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Na plnku si ošúpeme alebo riadne umyjeme čerstvé figy a nakrájame na drobno. Podlejeme trochou vody a udusíme na hustú kašu, pridáme rozdrvené vlašské orechy. Plnku pridáme na vrch koláčika a trošku popritláčame do cesta. Ja som na vrch koláča pred pečením pridala ešte pár nakrájaných fíg. Dáme piecť na 180 °C, približne 55 minút, niekedy záleží od rúry. Necháme úplne vychladnúť. Opäť nebol potrebný cukor, banány a figy sú natoľko sladké, že nám koláčik dostatočne osladili.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová

Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Aj v tomto roku 2021 bude mojim dezertom kraľovať voňavá a hodvábne hladká čokoláda. Už som začala s experimentami, nakúpila nové pomôcky aj ingrediencie a postupne vám budem novinky...
12.01.2021
96,1 tis


Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
11.01.2021
870,7 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
05.01.2021
3507,6 tis

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
05.01.2021
4297,4 tis

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Neváhaj si objednať od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk. Pri každej objednávke dostávaš kredit, s ktorým ušetríš 3%. Tešíme sa na tvoju objednávku...
31.10.2020
1957,2 tis