Eshop - Wineshop
Kontakty

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
1
2

On-line donáška




 


Recepty na Gastromenu.sk

Vegan linecké vianočné hviezdy (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)

Silvia Kollárová
Cítite to? Vnímate to? Prichádzajú Vianoce:-) Ten krásny a pokojný čas, keď večer si všetci zasadnete k spoločne prestretému vianočnému stolu a vychutnávate si ten čarovný nádych Vianoc. V mojich predstavách sú Vianoce krásne zasnežené, kde vonku pred dverami spievajú koledníci nádherné vianočné piesne. Ten zvuk a pokojný hlas, vás núti vyliezť na veľké zasnežené okno a sledovať očami tú všetku krásu naokolo. Zrazu zazvoní ligotajúci sa zvonček a vy s radosťou utekáte do krásnej tmavej izby, nazrieť pod vianočný stromček. Toľká radosť aká iskrí v detských očkách, tie slzy šťastia pri obľúbenej a vysnívanej hračke, ktorú s radosťou stískate vo svojich dlaniach. Je to najkrajší čas, ktorý prežívame raz do roka. Čas, kde sa všetci zastavíme a prežívame spoločné šťastie, radosť, lásku a zdravie. Priatelia a moji verní fanúšikovia, prajem vám z celého môjho srdca krásne a pokojné prežitie Vianočných sviatkov a veľa lásky.

◾ Pozri Instagram Silvii Kollárovej

Ďakujeme Silvii Kollárovej za recept - Gastromenu.sk

Suroviny

•  Cesto: •  1 a 1/2 banána • 3 lyžice sezamovej pasty tahini • 1 lyžica trstinovej melasy • 3 lyžice kokosového oleja • 150 g. kukuričnej múky • 100 g. ovsenej múky bez lepku • 1 lyžička jedlej sódy • 1 lyžička cejlónskej škorice •  muškátový oriešok •  kôra z jedného citróna •  domáci džem
Recept Vegan linecké vianočné hviezdy (bez lepku, bez laktózy, bez cukru) na Gastromenu.sk

Postup

Banány roztlačíme a riadne vymiešame na kašu. Postupne pridávame tekuté suroviny a nakoniec ostatné suché suroviny. Rukami vypracujeme cesto. Nezabudnite do cesta nastrúhať aj citrónovú kôru. Ak sa vám zdá cesto trochu suchšie, pridajte po troške vody. Dáme na pár hodín oddýchnuť do chladničky, cesto by malo byť zabalené vo fólii. Na pomúčenej doske alebo silikónovej podložke vyvaľkáme cesto približne na 3 až 4 mm, záleží aké chcete aby boli hviezdičky hrubé. Samozrejme môžete vykrajovať aj kolieska. Dáme piecť na 180 °C, 11 - 13 minút. Ja som na zliepanie hviezdičiek použila domáci ovocný džem bez cukru. Pre nevegánov, pred pečením potrite hviezdičky žĺtkom. Vianočné hviezdičky sú veľmi chutné, sladulinké a mäkké.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
23.01.2021
3705 tis


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
17.01.2021
4529 tis

Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Aj v tomto roku 2021 bude mojim dezertom kraľovať voňavá a hodvábne hladká čokoláda. Už som začala s experimentami, nakúpila nové pomôcky aj ingrediencie a postupne vám budem novinky...
12.01.2021
330,5 tis

Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
11.01.2021
996 tis