Eshop - Wineshop
Kontakty

TOP ponuka

Denné menu

Obedové menu

Trnava
1
2

On-line donáška




 


Recepty na Gastromenu.sk

Vegan mrkvový koláč (bez lepku, bez laktózy, bez cukru)

Silvia Kollárová
Pri pomyslení na mrkvu, sa opäť vraciam do detských čias. Veľmi rada spomínam na krásne detské veselé časy, keď v našich očiach prekvitala radosť a smiech. Pamätám si vo svojich očiach, keď mi moja mamina vždy pripravila nastrúhanú mrkvu s jabĺčkom :-). Vždy mi k tomu pridala nejaký sladký chrumkavý keksík, tá chuť a radosť bola nekonečná. Verím, že všetci si radi spomíname na sladké radosti z detských čias. Ja som pre Vás pripravila skvelý recept na mrkvový koláčik s bielou penou na vrchu. Verte mi, tento koláč si s radosťou obľúbite. Chuť sladkých pomarančov, lieskových orieškov a úžasného voňavého korenia, vo vás zanechá ešte dlhý gastronomický zážitok. Tak neváhajte a upečte si so mnou voňavý mrkvový koláč bez cukru.

◾ Sleduj Silviiné recepty aj na jej Instagrame kollarovasilvia

Suroviny

•  Cesto: • 3 ks. pomarančov / 250 ml pomarančová šťava • 200 ml. kokosového mlieka • 200 ml. sušených ďatlí • 100 g. opražených mletých lieskových orechov (bez šupky) • 150 g. ovsenej múky bez lepku • 100 g. ryžovej múky • 1 lyžička jedlej sódy • 2 lyžičky korenia do múčnikov / badián, škorica, zázvor, nové korenie, muškátový oriešok, kardamón) • 1 lyžica psyllium • 2 hrnčeky nastrúhanej mrkvy (250 ml jeden hrnček) • 50 ml. teplej vody • 100 g. rozdrvených lieskových orechov • 3 lyžice sušených brusníc (náhrada hrozienka) • 2 ks. husté kokosové mlieko v plechovke
Recept Vegan mrkvový koláč (bez lepku, bez laktózy, bez cukru) na Gastromenu.sk

Postup

Lieskové orechy si vždy na nejaký čas namočím do vody a potom ich vysuším na panvici aby boli mierne opražené. Ďatle si môžete vopred na noc namočiť do vody alebo zaliať vriacou vodou a nechať chvíľu odstáť do zmäknutia. Potom ich zmixujete aj s trochou vody na kašu. Najprv si do misky vlejeme šťavu z pomarančov, pridáme mlieko, sušené ďatle zmixované na kašu a vymiešame. Postupne pridávame lieskové mleté orechy trochu opražené, múky, korenie, psyllium, nastrúhanú mrkvu a nakoniec primiešajte teplú vodu. Potom pridáme a opatrne s vareškou vmiešame rozdrvené lieskové orechy a brusnice, ktoré sme vopred na chvíľu namočili do vody aby napučali a zmäkli. Cesto vlejeme do 23 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na 180 °C, 45 minút. Nechať úplne vychladnúť. Kokosové mlieko v plechovke treba dať vopred na noc do chladničky. Potom vyberieme iba hustú časť z obidvoch plechoviek a zmixujeme do hustej kozistencie.

S láskou k pečeniu Silvia Kollárová
30.10.2020

Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Ako to funguje? Na Gastromenu.sk si pri objednávaní (platí len pre registrovaných), šetríš kredit. Ten je v minimálnej hodnote 3%, kde pri každej objednávke, sa Ti pripisuje na tvoj účet....
23.01.2021
3704,2 tis


Pizza & restaurant Halenár
TOP ponuka Pizza & restaurant Halenár
Pri každej objednávke sa ti na účet v tvojom profile na Gastromenu.sk pripíše kredit. Ten potom môžeš kedykoľvek použiť a zlacniť si tým svoju ďalšiu objednávku. Momentálna naša...
17.01.2021
4528,1 tis

Dear Chocolate
TOP ponuka Dear Chocolate
Aj v tomto roku 2021 bude mojim dezertom kraľovať voňavá a hodvábne hladká čokoláda. Už som začala s experimentami, nakúpila nové pomôcky aj ingrediencie a postupne vám budem novinky...
12.01.2021
329,6 tis

Reštaurácia na Majeri
TOP ponuka Reštaurácia na Majeri
Objednaj si od nás v On-line donáške na Gastromenu.sk a ušetri 3 %. Pri každej objednávke si sporíš kredit, ktorý si môžeš kedykoľvek uplatniť a tým zlacniť svoje objednané jedlo /...
11.01.2021
995,7 tis