Čo pečiete na Veľkú noc? "Ja som upiekol takýto mazanec" - takto sa pýta a odpovedá vo svojom recepte "Šuhajík" Janík Lenhardt.
Vyzerá veľmi pekne, čo poviete? Ešte je čas na upečenie tohto Veľkonočného mazanca? Komu sa nelení, tomu sa .... :-)
Sleduj
Janíka Lenhardtana Instagrame
Sleduj "Šuhajíkov" na ich oficiálnom webe
Suhajicipripanvici.sk
Sleduj "Šuhajíkoch" aj na ich FB
Šuhajíci Pri Panvici
Sleduj "Šuhajíkoch" aj na ich IG
Šuhajíci Pri Panvici
Postup
Do vlažného mlieka pridáme droždie a jednu lyžicu cukru. Rozmiešame a necháme droždie pracovať. Po cca desiatich minútach máme kvások hotový a môžeme vymiešať cesto.
Všetky suroviny na cesto vložíme do robota. Vymiešame pekné elastické cesto. V tomto momente môžeme pridať napríklad hrozienka, alebo mandle a znovu premiešame. Cesto necháme v miske kysnúť 30 minút. Potom cesto vyberieme na pomúčenú dosku a rukami ho roztlačíme. Prekladaním cesta vytvarujeme bochník. Necháme hodinu kysnúť. Nakoniec potrieme vajíčkom a posypeme mandľami. Vrch narežeme do kríža. Pečieme cca 40 minút na 160 °C.
Dobrú chuť a pekné sviatky -
Janík Lenhardt
04.04.2021