TOP ponuka

Trnava
1

Denné menu

Obedové menu

Trnava
8

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Veľkonočný mazanec

Janík Lenhardt
Čo pečiete na Veľkú noc? "Ja som upiekol takýto mazanec" - takto sa pýta a odpovedá vo svojom recepte "Šuhajík" Janík Lenhardt.

Vyzerá veľmi pekne, čo poviete? Ešte je čas na upečenie tohto Veľkonočného mazanca? Komu sa nelení, tomu sa .... :-)


Sleduj Janíka Lenhardtana Instagrame

Sleduj "Šuhajíkov" na ich oficiálnom webe Suhajicipripanvici.sk

Sleduj "Šuhajíkoch" aj na ich FB Šuhajíci Pri Panvici

Sleduj "Šuhajíkoch" aj na ich IG Šuhajíci Pri Panvici

Suroviny na 4 porcie

• 200 g. hladkej múky • 100 g. polohrubej múky • 120 ml. mlieka • 20 g. droždia • 80 g. masla • 1 ks. vajce •  vanilkový cukor • 4 g. soli •  citrónová kôra z jedného citróna •  plátky mandlí na posypanie •  podľa chuti do mazanca (hrozienka, mandle, oriešky)
Recept Veľkonočný mazanec na Gastromenu.sk

Postup

Do vlažného mlieka pridáme droždie a jednu lyžicu cukru. Rozmiešame a necháme droždie pracovať. Po cca desiatich minútach máme kvások hotový a môžeme vymiešať cesto.

Všetky suroviny na cesto vložíme do robota. Vymiešame pekné elastické cesto. V tomto momente môžeme pridať napríklad hrozienka, alebo mandle a znovu premiešame. Cesto necháme v miske kysnúť 30 minút. Potom cesto vyberieme na pomúčenú dosku a rukami ho roztlačíme. Prekladaním cesta vytvarujeme bochník. Necháme hodinu kysnúť. Nakoniec potrieme vajíčkom a posypeme mandľami. Vrch narežeme do kríža. Pečieme cca 40 minút na 160 °C.

Dobrú chuť a pekné sviatky - Janík Lenhardt
04.04.2021

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
DONÁŠKA: 0950 332 332 Prajeme Vám dobrú chuť...
12.04.2024
19,6 M