Jednoduché jedlo, jednoduchá príprava. Toto zvládne snáď každý :-). Máme tu rýchly nápad od Petra Pikovského z Grand Hotelu Starý Smokovec****. Recept je jednoduchý, ale to neznamená že jedlo sa pripravuje úplne bez roboty. Pokiaľ chcete rozohriať chute pred riadnou nádielkou, "Pohánková kroketa" je ten správny štartér pred prichádzajúcou explóziou chutí nasledujúceho viacchodového menu.
Sleduj Instagram
Peter Pikovského - šéfkuchár
Grandhotel**** Starý Smokovec
Postup
Očistený zeler uvaríme v osolenej vode do mäkka, za tepla rozmixuje a prepasírujeme. Nakoniec zjemníme smotanou a maslom, podľa potreby dosolíme.
Pohánku uvaríme v osolenej vode, po uvarení s cedíme a necháme vyhladnúť. Vychladnutú pohánku rukou roztlačíme, dochutíme soľou, čiernym korením, cesnakom a čerstvým tymianom. Spojíme vajíčkom a tvarujem rolky o váhe cca 70 g. Obalíme v trojobale a vypražíme v oleji. Krokety podávame s teplým zelerovým pyré. Na ozdobu môžeme použiť plátky zeleru alebo stonkový zeler.
K dobrému a chutnému štartu
Peter Pikovský
28.09.2020