Pri poslednom skúšaní receptov mi chýbal ešte jeden recept na nervy a bol som z toho trochu „na nervy“. Vtedy Petra povedala, že má ešte jeden recept, ktorý sme nepoužili, a mohol by sa hodiť. Dokonca mala v talóne aj ten celozrnný wrap, ktorý pred časom objavila v Tescu (verím, že ho nikdy nevyradia z predaja ). Skúsili sme a bolo to! Orechy sú výborným zdrojom vitamínu E, vitamínov B, horčíka, železa aj omega-3 mastných kyselín. K tomu ďalšie omega-3 tuky v ľanovom oleji, ktorý používame do našej základnej „omega majonézy“ – a máte naozaj chutný a skvelý recept na ochranu každej nervovej bunky!
Petra: je to svieže a šťavnaté! Ak potrebujete bezlepkovú verziu, zabaľte zmes do „ryžového papiera“ alebo do čisto kukuričných tortilových placiek.
Spoluautori: Mgr. Petra Gálisová, Ivana Kachutová (Mesárošová), MSc.
Foto: Mgr. Jana Ardanová
Postup
Zmes zeleniny, jabĺk, vlašských orechov a základnej omega majonézy...
Zeleninu zmiešame v mise s jablkami, orechmi a základnou omega majonézou, ochutíme štipkou čierneho korenia a veľmi šetrne posolíme. Wrap bohato naplníme zmesou a predtým, ako ho zatočíme na spôsob palacinky, ohneme
dovnútra oproti sebe pravý a ľavý okraj široký asi 3 – 4 cm.
Čas prípravy 15 minút
11.09.2022