TOP ponuka

Trnava
2

Denné menu

Obedové menu

Trnava
8

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Zimné pokušenie Matcha

Silvia Kollárová
Poznáte Matcha zelený čaj? Tento skvelý zelený prášok, sa zaraďuje medzi zdravé zelené potraviny. Je skvelý ako nápoj, cappuccino a taktiež sa veľmi často využíva v pečení sladkých koláčov a dezertov. Ja som osobne rada, keď sa môžem prejaviť kreatívne v pečení, spolu s Matcha zeleným čajom -:). Na mojom blogu, nájdete kopec receptov v zdravšej verzii. Matcha zelený čaj má svoju typickú vôňu, ako keď sa prechádzate po rannej rose v tráve. Môj ďalší experiment a recept, je v kombinácii chutí s Matcha zeleným čajom, čarovný. Spojenie chutí limetky, kokosu a zeleného čaju, je dokonalé. Zbožňujem vymýšľať a vnímať iné spojenia chutí. Ak sa chcete ponoriť do tajov pečenia s Matcha zeleným čajom, vyskúšajte opäť môj nový recept.

◾ Sleduj Silviiné recepty aj na jej Instagrame kollarovasilvia

Suroviny

•  Cesto: • 3 ks. vajíčka •  1 a pol lyžice brezového cukru (xylitol) • 3 lyžice kokosového oleja • 100 ml. kokosového mlieka • 130 g. 82% kvalitnej horkej čokolády • 1 lyžička prášku do pečiva (bez fosfátu) • 120 g. mletého kokosu •  Plnka: • 1 ks. limetka • 2 lyžice mletého kokosu • 400 ml. husté kokosové mlieko v plechovke • 3 lyžice tvarohu •  Vrch: • 4 ks. bielka • 120 g. brezového cukru (xylitol) • 1 lyžička Matcha zeleného čaju
Recept Zimné pokušenie Matcha na Gastromenu.sk

Postup

Vajíčka s brezovým cukrom vymiešame a postupne pridávame olej a kokosové mlieko. Pridáme rozpustenú horkú čokoládu, prášok do pečiva a mletý kokos. Cesto vlejeme do 18 cm okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme piecť na 180 °C, 35 minút. Necháme vychladnúť a vyberieme z formy. Opäť cesto vložíme do čistej formy a pridáme na vrch plnku. Husté kokosové mlieko dáme vopred na noc do chladničky, aby riadne stuhlo. Vyberieme iba hustú časť, pridáme tvaroh, mletý kokos, jemne nastrúhanú kôru z limetky a šťavu z polovice limetky. Vymiešame mixérom skvelú chutnú plnku. Koláč vo forme dáme schladiť do chladničky aspoň na 4 až 5 hodín. Alebo môžete koláčik nechať schladiť celú noc v chladničke. Studené bielka vyšľaháme so štipkou soli do hustej konzistencie a postupne prisypávame brezový cukor. Mixujeme pokiaľ nebudete cítiť cukor v kréme pomedzi prsty. Nakoniec primiešame Matcha zelený čaj. Matcha zelený čaj, nie je v recepte podmienkou. Ak nemáte k dispozícii, bielkový krém môžete na vrch koláčika pridať aj bez tohto zeleného prášku. Koláčik ma skutočne veľmi prekvapil, kombinácia chutí limetka, kokos, zelený čaj Matcha, dokonalé zladenie. Korpus je neuveriteľne svojou chuťou v kombinácii horkej čokolády a kokosu dokonalý. Do plnky som nepridávala žiadne sladenie, nakoľko bielková plnka koláčik riadne osladila. Ak vám zostane bokom viac plnky z bielkov, môžete využiť ako dezert v pohári s ovocím. Brezový cukor (xylitol), sa považuje za zdravšie sladenie. Môžeme ho nazvať, ako ne - cukor.

S láskou k pečeniu - Silvia Kollárová
07.12.2020

Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
DONÁŠKA: 0950 332 332 Prajeme Vám dobrú chuť...
28.03.2024
17,3 M


Treeclub bar & restaurant
TOP ponuka Treeclub bar & restaurant
Objednaj si od nás obedové menu ONLINE cez Gastromenu.sk. Z každej objednávky sa Ti odrátajú 3%. Tie Ti pribudnú ako tvoj nový kredit. Výšku nasporeného kreditu sleduj vo svojom...
28.03.2024
26,3 M