Denné menu

Obedové menu

Trnava
7

On-line donáška






 


Recepty na Gastromenu.sk



Paella Mista Mediterranea

Vojto Artz
Junior Milan Zimný Koval prichádza s novým podcastom "Chutný". Jeho prvým hosťom je známa osobnosť gastronómie a čo hlavne, rovno prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov Vojto Artz.

V podcaste bolo položených veľa otázok, jednou z nich bola aj ohľadom receptu na túto famóznu Paellu. Vypočuj si podcast Chutný, na ktorý Ťa odkážeme z nášho blogu Vojto Artz: Reštart gastra po korone bude silný, náročný, ale na niečo aj dobrý

Sleduj Vojta Artza aj na IB vojtoartz_cookingshow

Sleduj Vojta Artza aj na FB Vojto Artz - Cookingshow

Zdroj receptu: Dobruchut.sk


Suroviny na 40 porcií

• 250 g. cibule • 2 ks. čerstvej červenej papriky • 350 g. zeleného hrášku • 1,2 kg. kuracích pŕs • 500 g. klobásy chorizo • 5 strúčikov cesnaku •  olivového oleja extra virgine • 2,5 kg. ryže na paellu (Bomba, Calasparra) • 800 g. drvených paradajok z konzervy •  šafrán • 4 lyžice zmesi korenia na paellu • 800 g. tigrích kreviet alebo langustínky • 800 g. sepiola • 800 g. mušlí • 600 g. morskej ryby • 600 g. kalamárov • 2 hrstí jemne nasekanej petržlenovej vňati •  mleté čierne korenie •  šťava z citróna •  koreňová zelenina na vývar
Recept Paella Mista Mediterranea na Gastromenu.sk

Postup

1. Kuracie stehná vykostíme a zbavíme kože. Tak isto spracujeme rybu a očistíme plody mora. Z kože, skeletov a pancierov pripravíme vývar na prípravu ryže.

2. Vo veľkej panvici opražíme na troške olivového oleja na drobné kúsky nakrájané chorizo a kuracie stehná nakrájané na menšie sústa. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme asi 3-4 minúty.

3. Pridáme na drobné kúsky nakrájanú červenú papriku, kalamáre (tuby, chobotničky), korenie na paellu a za krátky čas ryžu, krátko opražíme a podlejeme polovicou vývaru.

4. Pridáme šafran a drvené paradajky a necháme 10 minút mierne variť. Do ryžového základu pridáme očistené a nakrájané fazuľové struky, hrášok a poukladáme krevety, slávky, plody mora, nakrájané kúsky rýb a podlejeme vývarom. Zakryjeme a dusíme (v rúre alebo na horáku) do zmäknutia ryže.

5. Paellu posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou alebo podávame s kúskami citróna.

Vojto radí:

▪ kuracie stehná môžeme namarinovať v marináde z olivového oleja, citrónovej šťavy a nastrúhanej kôry. Necháme ich niekoľko hodín odležať

▪ mušle, ktoré sa po tepelnej úprave neotvorili, vyhodíme

▪ pokiaľ nemáte zmes korenia na paellu, tak si ju pripravte doma z mletej sladkej papriky, pálivej papriky, rímskej rasce, bieleho mletého korenia, sušeného cesnaku a šafránu

Dobrú chuť - Vojto Artz
18.05.2021