Junior Milan Zimný Koval prichádza s novým podcastom "Chutný". Jeho prvým hosťom je známa osobnosť gastronómie a čo hlavne, rovno prezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov
Vojto Artz.
V podcaste bolo položených veľa otázok, jednou z nich bola aj ohľadom receptu na túto famóznu Paellu. Vypočuj si podcast
Chutný, na ktorý Ťa odkážeme z nášho blogu
Vojto Artz: Reštart gastra po korone bude silný, náročný, ale na niečo aj dobrý
Sleduj Vojta Artza aj na IB
vojtoartz_cookingshow
Sleduj Vojta Artza aj na FB
Vojto Artz - Cookingshow
Zdroj receptu:
Dobruchut.sk
Postup
1. Kuracie stehná vykostíme a zbavíme kože. Tak isto spracujeme rybu a očistíme plody mora. Z kože, skeletov a pancierov pripravíme vývar na prípravu ryže.
2. Vo veľkej panvici opražíme na troške olivového oleja na drobné kúsky nakrájané chorizo a kuracie stehná nakrájané na menšie sústa. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme asi 3-4 minúty.
3. Pridáme na drobné kúsky nakrájanú červenú papriku, kalamáre (tuby, chobotničky), korenie na paellu a za krátky čas ryžu, krátko opražíme a podlejeme polovicou vývaru.
4. Pridáme šafran a drvené paradajky a necháme 10 minút mierne variť. Do ryžového základu pridáme očistené a nakrájané fazuľové struky, hrášok a poukladáme krevety, slávky, plody mora, nakrájané kúsky rýb a podlejeme vývarom. Zakryjeme a dusíme (v rúre alebo na horáku) do zmäknutia ryže.
5. Paellu posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou alebo podávame s kúskami citróna.
Vojto radí:
▪ kuracie stehná môžeme namarinovať v marináde z olivového oleja, citrónovej šťavy a nastrúhanej kôry. Necháme ich niekoľko hodín odležať
▪ mušle, ktoré sa po tepelnej úprave neotvorili, vyhodíme
▪ pokiaľ nemáte zmes korenia na paellu, tak si ju pripravte doma z mletej sladkej papriky, pálivej papriky, rímskej rasce, bieleho mletého korenia, sušeného cesnaku a šafránu
Dobrú chuť -
Vojto Artz
18.05.2021